Sekite mus Facebook'e!
Rūgštynių pyragaičiai – skanus ir sveikas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas užkandžiams ar arbatos vakarėliui. Jų įdaras – šviežios rūgštynės, suteikiančios malonų rūgštumą ir skonį
. Raugintų rūgštynių pyragėliams gaminti naudojama mielinė tešla, ji užmaišoma su pienu arba vandeniu, į ją įmušant kiaušinius, įdedant sviestą, cukrų, vanilę ir druską.
Jei norite, rūgštynes galite pakeisti rabarbarais, jie taip pat skanūs.
Pasigaminkime savo pyragus su rūgštynėmis.
Tešlos ingredientai:
- Vanduo – 350 ml;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Miltai – 600 g;
- Žalios mielės – 30 g;
- Augalinis aliejus – 50 ml.
Įdarui skirti ingredientai:
- Svarainis – krūva;
- cukraus – pagal skonį.
Patiekalų su rūgštynėmis paruošimas:
Į šiltą vandenį supilkite mieles, suberkite druską ir cukrų, išmaišykite. Į mielių vandenį supilkite 250 g miltų, išmaišykite ir palikite oparą 15 minučių.
Tada į oparą supilkite likusią tešlos dalį, į viduryje minkymo supilkite augalinį aliejų. Užminkykite šiek tiek lipnią tešlą ir palikite ją šaldytuve valandai po maistine plėvele.
Įdarui susmulkinkite rūgštynes
.
Paruoštą tešlą padalykite į nedidelius gabalėlius, kiekvieną iškočiokite į 7-8 cm skersmens paplotėlį
. Į kiekvieną paplotėlį dėkite įdaro, pabarstykite cukrumi ir užspauskite tešloje.

Kepkite plokštainį keptuvėje augaliniame aliejuje, kol iš abiejų pusių paruduos.

Gauname skanius pyragėlius su rūgštynėmis. Tai lengvas ir sveikas patiekalas kiekvienai dienai.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


