Sekite mus Facebook'e!
Burokėlių salotos yra vienas populiariausių visų laikų patiekalų. Paprastai dažnai girdime apie acto ir silkės salotas po šuba. Tačiau tai ne vienintelės burokėlių salotos, kurias galite pasigaminti. Silkė po šermukšnio kailiais – tai šventinė patiekalo versija. Ji ne visada tinka kiekvienai dienai. Vinigretė su laiku gali nusibosti. Todėl verta apsiginkluoti keliais paprastais užkandžių salotų variantais kasdieniams pietums ir vakarienei
. Burokėlių salotose nereikėtų atsisakyti, nes juose yra daug naudingų komponentų. Burokėlius galima derinti su daugybe ingredientų. Dėl šios priežasties ši daržovė ilgai nenusibos
. Papasakosime apie burokėlių salotų paruošimo būdą.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Burokėliai: burokėliai – 800 g;
- svogūnas – 2 vnt;
- marinuoti agurkai – 3 vnt;
- agurkų sūrymas – 100 ml;
- česnako – 1 skiltelė;
- druskos – ⅓ šaukštelio.
Burokėlių salotų paruošimas:
Nuluptą burokėlį sutarkuokite korėjietiška tarka. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, marinuotus agurkėlius supjaustykite nedideliais strypeliais.
Gilioje keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus, kol suminkštės.
Sudėkite
burokėlius prie svogūnų ir po dangčiu troškinkite 7 min.
Į burokėlius sudėkite agurkus ir sūrymą, dar 3 min. troškinkite po dangčiu.
Česnako skiltelę įspauskite per spaudiklį, įberkite druskos ir išmaišykite. Burokėlius troškinkite porą minučių.
Rezultatas – paprastos burokėlių salotos su marinuotais agurkais.
Kad skonis būtų įvairesnis, galite įberti žiupsnelį maltų juodųjų pipirų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
