Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vienas skaniausių sūrio pyragų, kokius žinau. Sūrio pyragas „Polka“

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tai viena skaniausių platformų, kurią kepu labai dažnai. Geras, įdomus, spalvingas pjaustymas – viskas, ką mėgstame! Subtilus varškės masė su aromatinga puta – puikus derinys. Paruošti nesunku, išbandykite!

Sudedamosios dalys:

Tešla:

  • miltai -500 g
  • šaltas sviestas – 250 g
  • kepimo milteliai – 1 vnt.
  • cukrus – 150 g
  • tryniai – 5 vnt.
  • grietinė – 100 g
  • kakava – 30 g

Sūrio masė:

  • fermentuoto pieno sūris – 1,2 kg
  • cukrus – 200 g
  • vanilinis cukrus – 1 p.
  • kiaušiniai – 4 vnt.
  • lydytas sviestas – 100 g
  • pudingas (krakmolas) – 1 vnt. (40 g)

Baltymų masė:

  • baltymai – 5 vnt.
  • cukrus – 200 g
  • želė – 1 valg. šaukštas (40 g) (aš turiu vyšnių)

Be to:

  • vyšnios savo sultyse

Paruošimas:

Tešla:

Į miltus įdedu šaltą sviestą ir rankomis jį sutrinu į trupinius. Įberiu kepimo miltelius, cukrų ir išmaišau. Įdedu kiaušinių trynius, grietinę ir minkau vienalytę tešlą.

Tešlą padalinu į 2 lygias dalis, vieną įdedu į maišelį ir 30 minučių palaikau šaldytuve.

Į antrą tešlos dalį įberiu kakavos ir išmaišau šokoladinę tešlą, dabar ją taip pat padalinu į 2 lygias dalis. Abi dalis suvynioju į maišelį, vieną 30 minučių dedu į šaldytuvą, antrąją – į šaldiklį.

Rekomenduojame:  Skaniau nei baklava. Traškūs ritinėliai su riešutais: viskas gaminama paprastai iš pačių prieinamiausių produktų.

Sūrio masė:

Į sūrį įdedu cukrų, vanilinį cukrų, įmušu kiaušinius ir ištirpintą sviestą. Sutrinu iki vientisos masės trintuvu. Tada suberiu pudingą ir išmaišau mentele.

Iš šaldytuvo iškočioju lengvą tešlą į 25 x 35 cm dydžio formą. Į formą įdedu pergamentinį popierių ir tešlą, suformuodamas šonus. Rankomis nuplėšiu iš šaldytuvo ištrauktą šokoladinę tešlą ant viršaus. Taip pat sudedu vyšnias ir visą varškės masę.

Baltymų masė:

Dubenyje kiaušinių baltymus išplakite trintuvu iki šviesių putų, palaipsniui suberkite cukrų ir plakite, kol susidarys standžios putos. Tada supilkite želė ir trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

Į formą supilu baltymų masę, sutarkuoju šokoladinę tešlą iš šaldiklio. Sūrio pyragą kepu iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą ir 20 minučių.

Pjaunu ir ragauju!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.