Sekite mus Facebook'e!
Greitai paruošiami kopūstai. Dėl burokėlių žiedlapiai tampa gražios rausvos spalvos. Toks sūrus užkandis tinka prie įvairių patiekalų.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- kopūstų, 700-800 g;
- burokėlių, 1 vnt;
- česnako, 3 – 4 skiltelių;
- cukraus, 4 šaukšteliai;
- druskos, 1 šaukštelis;
- kalendros, 2 šaukšteliai;
- aštriosios paprikos, 0,5 šaukštelio;
- 70 % acto, 1,5 šaukštelio;
- augalinis aliejus, 40 ml.
Gaminimo procesas
Kopūstus supjaustykite stambiais lapeliais.
Sudėkite į indą ir sutarkuokite burokine tarka korėjietiškas morkas
. Išmaišykite.
Suberkite cukrų, kalendrą, aštriąją papriką, actą, išspaustą česnaką
.
Karštą augalinį aliejų supilkite tiesiai ant prieskonių
, išmaišykite ir indą uždenkite dangčiu
. Padėkite į šaldytuvą nakčiai
. Išimkite iš šaldytuvo
, išmaišykite ir
patiekite su įvairiais garnyrais ir kitais užkandžiais
.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


