Sekite mus Facebook'e!
Vengrų virtuvė – tai įvairių tautų: austrų, turkų, italų ir slavų tradicijų mišinys. Jai būdingi sotūs patiekalai su daug mėsos ir paprikos. Vienas garsiausių patiekalų – guliašas, tiršta sriuba su mėsa ir bulvėmis, vengriška žuvis su padažu, taip pat
perkelt, lecho ir Debreceno dešrelės. Desertui vengrai dažnai valgo štrudelius, bandeles su aguonomis ar riešutais
. Žuvis Vengrijoje nėra tokia populiari kaip mėsa. Nepaisant to, yra žuvies sriubų, keptos ir keptos žuvies receptų.
vengriška žuvis tapo aktualiu patiekalu ne tik šalyje, bet ir užsienyje.
Papasakosime, kaip paruošti šį patiekalą
Ingredientai: 1:
- 1 kg storagalvės žuvies;
- svogūnas – 1 vnt;
- česnakas – 2 skiltelės;
- grietinė 20% – 2 šaukštai;
- kalendros – ½ šaukštelio;
- ciberžolės – 1 šaukštelis;
- Paprikos – 1 šaukštelis;
- džiovintos petražolės – 1 šaukštelis;
- Vanduo – 100 ml;
- lauro lapai – 2 vnt;
- Žaliasis svogūnas – ryšulėlis.
Mišinio ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Miltai – 2 valg;
- juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Paprikos – 1 šaukštelis.
Vengriškos žuvies paruošimas:
Žuvį supjaustykite dideliais gabalais, išvalykite vidų ir kaulus. Iš miltų, juodųjų pipirų, druskos ir paprikos padarykite mišinį, apvoliokite jame žuvį
. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite žuvį iš abiejų pusių ant didelės ugnies. Tuomet auksinę žuvį išimkite iš keptuvės
. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite ir pakepinkite tame pačiame aliejuje, kol suminkštės. Į svogūnus suberkite kalendrą, ciberžolę, papriką, sausas petražoles ir miltus. Kepkite svogūnus ir prieskonius 3 minutes nuolat maišydami.
Į svogūnus supilkite grietinę ir išmaišykite.
Tirštėjant supilkite vandenį, padažas turi būti tirštas.
Į padažą sudėkite žuvį, įdėkite lauro lapą. Žuvį troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies 20 minučių.
Po
10 minučių žuvį užpilkite padažu ir toliau troškinkite.
Iškepusią žuvį galite papuošti smulkintais žaliaisiais svogūnais
.
Gausite švelnią tirštai pagautą žuvį vengriškame padaže.
