Sekite mus Facebook'e!
Užkandis skanus tiek šaltas, tiek karštas. Pirmyn, gaminkite šį neįtikėtinai skanų patiekalą, tinkantį pusryčiams, vakarienei ir net šventiniam stalui.
- Cukinijos – 2 vnt.
- Svogūnas – 1 vnt.
- Morkos – 0,5 vnt.
- Sūris – 100 g
- Česnakas – 2 skiltelės
- Krapai
- Grietinė – 1 valgomasis šaukštas.
- Majonezas – 1 valgomasis šaukštas.
- Druska
- Cukinijas supjaustykite apskritimais. Jei jos jaunos, lupti nereikia, o sėklų valyti nereikia.
- Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos arba silikoninio kilimėlio. Galite apsieiti ir be jų, bet tada kepimo skardą patepkite aliejumi.
- Atskirame dubenyje sumaišykite smulkiai supjaustytą svogūną, žoleles, sūrį ir česnaką ir ten pat sutarkuokite. Įdėkite šaukštą grietinės ir tokį patį šaukštą majonezo.
- Išdėliotus cukinijų apskritimus pasūdykite ir uždenkite paruoštu įdaru (į kurį galite įdėti dešros arba virtos vištienos, Adyghe sūrio ir smulkintų graikinių riešutų).
- Jei nemėgstate svogūnų, recepte jų nenaudokite. Bet jei mėgstate, jie turėtų būti tik šiek tiek minkšti.
- Kepimo skardą su cukinijomis įdėkite į maždaug iki 190–200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
