Sekite mus Facebook'e!
Užkandis skanus tiek šaltas, tiek karštas. Pirmyn, gaminkite šį neįtikėtinai skanų patiekalą, tinkantį pusryčiams, vakarienei ir net šventiniam stalui.
- Cukinijos – 2 vnt.
- Svogūnas – 1 vnt.
- Morkos – 0,5 vnt.
- Sūris – 100 g
- Česnakas – 2 skiltelės
- Krapai
- Grietinė – 1 valgomasis šaukštas.
- Majonezas – 1 valgomasis šaukštas.
- Druska
- Cukinijas supjaustykite apskritimais. Jei jos jaunos, lupti nereikia, o sėklų valyti nereikia.
- Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos arba silikoninio kilimėlio. Galite apsieiti ir be jų, bet tada kepimo skardą patepkite aliejumi.
- Atskirame dubenyje sumaišykite smulkiai supjaustytą svogūną, žoleles, sūrį ir česnaką ir ten pat sutarkuokite. Įdėkite šaukštą grietinės ir tokį patį šaukštą majonezo.
- Išdėliotus cukinijų apskritimus pasūdykite ir uždenkite paruoštu įdaru (į kurį galite įdėti dešros arba virtos vištienos, Adyghe sūrio ir smulkintų graikinių riešutų).
- Jei nemėgstate svogūnų, recepte jų nenaudokite. Bet jei mėgstate, jie turėtų būti tik šiek tiek minkšti.
- Kepimo skardą su cukinijomis įdėkite į maždaug iki 190–200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
