Sekite mus Facebook'e!
Karštomis vasaros dienomis norisi gaivaus ir vėsaus, aromatingo deserto su uogomis ar vaisiais. Štai paprastas ir skanus deserto su grietine receptas.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
– grietinės, 700 g;
–
cukraus, 1 puodelis;
– vanilino
; – želatinos, 30 g; –
pieno, 125 g;
– aviečių,
puodelis
; – serbentų, pusė puodelio
;
–
bananų, 1 vnt.
Paruošimo procesas
Uogos gerai nuplaunamos ir nusausinamos, persikai nuplaunami, nusausinami ir supjaustomi gabalėliais. Bananas taip pat supjaustomas griežinėliais.
PatarimasKad desertas būtų ryškaus grietinės skonio, tirštas, rinkitės riebią grietinę.
Želatiną užpilkite šaltu pienu ir palikite išbrinkti 15 min.
Grietinę sumaišykite su cukrumi ir retkarčiais pamaišykite, kol cukrus ištirps
.
PatarimasKad grietinė geriau derėtų su cukrumi, pakeiskite ją cukraus pudra.
Želatiną ir pieną sudėkite į vandens vonelę ir ištirpinkite, bet neužvirinkite.
Sumaišykite grietinę su
želatina
ir greitai išmaišykite.
Supilkite mišinį ant uogų, išmaišykite ir supilkite į formą, padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kol desertas sukietės.
PatarimasŠiam grietinės desertui galite naudoti bet kokias uogas ir vaisius.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
