Sekite mus Facebook'e!
Kiaušinienė su sezoninėmis daržovėmis ir produktais, kurių dar galite pridėti pagal savo skonį, šviežiomis žolelėmis yra ne tik skani, bet ir sveika.

Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
kiaušinių, 3 vnt;
– cukinijos, 1 vnt;
– pomidorų, 1-2 vnt
; – druskos, pipirų, žolelių.
Gaminimo procesas
Jauną cukiniją supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi.
Kiaušinius suplakti plaktuvu su druska ir pipirais, įvairiais prieskoniais pagal skonį
. Į cukiniją sudėti pomidorų gabalėlius ir apkepti masę.
Supilti kiaušinius, uždengti dangčiu ir troškinti ant mažos ugnies, kol viršutinis kiaušinių mišinio sluoksnis sustings.
Pabarstyti žolelėmis ir patiekti į stalą.

Patarimas: paįvairinti tokios kiaušinienės skonį dar padės kumpio gabaliukai, kuriuos pradėkite kepti kartu su cukinija. Tinka ir bet kokia dešra – virta ar rūkyta, krūtinėlės griežinėliai, saldžiosios paprikos, galite ir aštriosios, cukinijos gabalėlių. Tarkuojame sūrį ir kai viršutinis kiaušinių sluoksnis jau bus sukietėjęs, apibarstome tarkuotu sūriu ir uždengiame dangčiu. Kepame 2-3 minutes, kol sūris išsilydo.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


