Sekite mus Facebook'e!
Cukinija yra universali daržovė, turinti gana daug veislių. Dėl šio privalumo daugelis šalių mėgsta ir gerbia šią daržovę. Pavyzdžiui, cukinija yra nacionalinė Meksikos daržovė
. Laukinė cukinija pirmą kartą pasirodė Meksikos teritorijoje. Žmonės šią daržovę pradėjo gaminti naminę
. Dabar yra cukinijų, kurias galima valgyti ne tik keptas ar keptas. Tai reiškia, kad yra cukinijų, tinkamų vartoti žalios formos.
Papasakosime cukinijų kotletų gaminimo receptą.
Cukinijų kotletų ingredientai:
- Sudėtis: cukinija – 1 vnt;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Bulvės – 1 vnt;
- Vištienos faršas – 500 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Druska – ⅔ šaukštelio;
- Juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
- česnakas – 1 skiltelė;
- petražolės – 20 g;
- Manų kruopos – 2 valg.
Cukinijų kotletų paruošimas:
Cukiniją, svogūną ir nuluptas bulves sutarkuokite stambiais tarkavimo dantukais. Į daržovių mišinį sudėkite maltą vištieną, įmuškite porą kiaušinių
, į maltą mėsą įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, išspauskite skiltelę česnako
.
Visus ingredientus sumaišykite į vientisą
masę,
pabarstykite manų kruopomis
.
Mišinį palikite 20 minučių, kol manų kruopos išbrinks. Nepamirškite masės uždengti dangčiu
. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, šaukštu iš masės išpjaukite kotletus.
Po dangčiu ant vidutinės ugnies kepkite kotletus iš abiejų pusių, kol įgaus auksinę plutelę
.
Gausite skanius dietinius kotletus.
Jei norite, kad jie būtų sveikesni, galite juos kepti su sviestu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
