Sekite mus Facebook'e!
Šiandien varškės produktų galima pamatyti tiesiog visur. Pyragai su varške, varškės apkepai, sūrio pyragai ir kiti patiekalai. Nors senovėje varškė nebuvo itin paklausi. Tikriausiai tam įtakos turėjo varškės skonis ir jos savybė greitai sugesti
. Moterys, kurios namuose turėdavo pieno, paversto varške, stengdavosi iš jo gaminti apkepus ir kitus patiekalus. Archeologinių šaltinių duomenimis, varškė pirmą kartą buvo pripažinta Rytuose. Ten iš varškės pradėta gaminti daug įvairių patiekalų, vėliau perpumpuotų į Europą
. Pasigaminkime minkštus ir kvapnius varškės pyragus iš varškės.
Varškės pyragėlių ingredientai:
- kefyras – 100 ml;
- varškės sūrio – 100 g;
- kiaušinis – vnt;
- cukraus – 2 valg;
- druskos – ½ šaukštelio;
- miltai – 500 g;
- raugo – 10 g.
Varškės paplotėlių paruošimas:
Į kefyrą sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų ir druską, gerai išmaišykite. Į kefyrą dalimis supilkite miltus, suberkite kepimo miltelius ir rankomis užminkykite elastingą ir minkštą tešlą.
20 minučių palikite tešlą po celofanu
.
Tada iš tešlos išminkykite 4-5 mm storio plokštainį. Padalykite stačiakampio formos plokštainį į 10×5 cm stačiakampes lėkštes.
Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite tešlos plokšteles, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Rezultatas – paprasti, purūs varškės paplotėliai.
Puikus pasirinkimas pusryčiams.
