Sekite mus Facebook'e!
Svarbu žinoti, kaip paruošti paprastus pyragus arbatai. Tai padės sutaupyti daug laiko ir pastangų ieškant skanių kepinių. Daugelis virėjų mano, kad nėra nieko geresnio už naminius pyragus. Kad ir kaip stengtųsi kepėjai parduotuvėse ir kepyklose, jiems nepavyks atkurti kepinių iš savo orkaitės.
Tiesa ta, kad pirktuose kepiniuose yra daug įvairių ingredientų, dėl kurių kepiniai ilgiau išlieka minkšti. Tai būtina, kad gaminys ilgai išliktų gražus ir išvaizdus. Dėl šios priežasties kai kurie kepiniai net ir neturint duonkepės gali išlikti minkšti ir nesugesti
. Jei nenorite, kad kepiniuose būtų daug kenksmingų komponentų, verta pyragus kepti patiems. Parodykime vieną iš pyrago su uogiene receptų.
Pyragui skirti ingredientai:
- Kefyras – 200 g;
- uogienė – 200 g;
- kiaušinis – 2 vnt;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
- miltai – 300 g;
- kildinimo medžiagos – 1 šaukštelis.
Pyrago paruošimas:
Į šiltą kefyrą supilkite uogienę, įmuškite kiaušinius ir supilkite augalinį aliejų, gerai išmaišykite. Į kefyrą supilti miltus ir kepimo miltelius, išminkyti tešlą
. Į tešlą supilti vanilinį cukrų, dar kartą išmaišyti. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite į ją tirštą tešlą ir tolygiu sluoksniu išklokite paviršių.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Pyrago paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu – jis turi išlįsti iš pyrago be tešlos likučių. Pyragą taip pat turėtumėte papuošti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
