Sekite mus Facebook'e!
Daugeliui žmonių kotletai tapo neatsiejama vakarienės dalimi. Tradicija valgyti kotletus pietums ir vakarienei atkeliavo iš Sovietų Sąjungos. Anksčiau kotletai buvo privalomi įvairių įmonių valgyklose. Todėl kiekvienas darbuotojas galėjo sau leisti valgyti kotletus
. Tačiau po kurio laiko kotletai valgyklose ėmė gesti. Duonos ir ryžių pasidarė daug, tačiau maltos mėsos patiekale pritrūko. Todėl kotletų paklausa valgyklose sumažėjo. Vėliau išnyko ir valgyklų įmonėse sąvoka
. Dabar kotletai dažniausiai ruošiami namuose arba perkami parduotuvėse. Be įprastinių mėsos, galima pasigaminti biudžetinių daržovių. Juos galima ruošti kiekvieną dieną.
Daržovių kotletų ingredientai:
- Bulvės – 280 g;
- kopūstai – 230 g;
- svogūnas – 90 g;
- Kiaušinis – 4 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Miltelių pavidalo džiūvėsėliai.
Daržovių kotletų paruošimas:
Išvirkite bulves, kol suminkštės. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais
. Kopūstus sudėkite į atskirą dubenį ir kruopščiai nuplaukite. Keptuvėje augaliniame aliejuje lengvai apkepkite svogūną
. Svogūną sudėkite į atskirą dubenį.
Kopūstus kepkite keptuvėje, kol suminkštės
.
Atvėsinkite daržoves ir sumaišykite svogūnus bei kopūstus. Bulves nulupkite ir stambiai sutarkuokite
. Bulves sudėkite į daržoves, į mišinį įmuškite porą kiaušinių, įberkite druskos ir pipirų.
Visus ingredientus išmaišykite iki vientisos masės
. Atskirai į dubenį įmuškite kiaušinius. Panardinkite kotleto dalį į kiaušinius, o tada į džiūvėsėlius. Kepkite kotletus iš abiejų pusių keptuvėje augaliniame aliejuje.
Jei daržovių maltinukai gaunasi skysti, į mišinį įberkite šaukštą džiūvėsėlių.
Daržovių kotletus patiekite su grietine ir česnaku.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
