Sekite mus Facebook'e!
Lietiniai yra skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti sveikas, jei gaminamas naudojant kokybiškus ingredientus ir technologijas.
Lietiniai gali būti energijos ir maistinių medžiagų, pavyzdžiui, angliavandenių, baltymų ir riebalų, šaltinis
.
Juose taip pat gali būti vitaminų ir mineralų, kurie yra svarbūs gerai sveikatai palaikyti
. Tačiau verta prisiminti, kad blyneliai, kaip ir kiti maisto produktai, gali būti kenksmingi, jei jų vartojama per daug. Jei jie kepami su daug aliejaus ar cukraus, gali padidėti svoris ir atsirasti virškinimo problemų.
Kad blyneliai būtų sveikesni, svarbu rinktis kokybiškus ingredientus, pavyzdžiui, viso grūdo miltus, neriebų pieną ir natūralius saldiklius.
Sudedamosios dalys:
- Miltai – 400 g;
- Kefyras – 500 ml;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Druska – žiupsnelis;
- Vanilinas – žiupsnelis;
- Soda – ½ šaukštelio.
Kepinių paruošimas:
Į dubenį su kefyru supilkite druską, cukrų, vaniliną, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Nepilkite į kefyrą daug cukraus, kitaip kepiniai nebus purios konsistencijos.
Į kefyrą suberkite miltus ir užminkykite tirštą, standžią tešlą
.
Į tešlą suberkite sodą ir toliau maišykite
. 15 minučių palikite tešlą po rankšluosčiu. Tešlai pakilus, daugiau jos nemaišykite
. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant dugno dėkite šaukštą tešlos. Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.
Patiekti Tokias bulvytes galima patiekti su grietine, sutirštintu pienu ir uogiene. Iškepusios bulvytės būna purios ir nenukrenta.
