Sekite mus Facebook'e!
Obuolių sūreliai – skanus ir sveikas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiui. Juose dera švelni varškės tešlos tekstūra ir maloni obuolių rūgštelė, todėl jie sukuria nepakartojamą skonį.
Obuolių sūreliams gaminti naudojama varškė, kiaušiniai, cukrus, miltai ir obuoliai. Recepto grožis tas, kad jam nereikia daug ingredientų, o gaunasi skanus.
Be obuolių, į sūrio pyragus dažnai dedama sultenių, riešutų, kriaušių ir uogų.
Papasakosime, kaip pasigaminti naminius didelius sočius sūrio pyragus.
Ingredientai: 1:
- Miltai – 10 valg;
- varškės – 350 g;
- Cukrus – 100 g;
- grietinė – 3 šaukštai;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Obuoliai – 2 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- Raugas – 1 šaukštelis;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Druska – peilio galas.
Obuolių sūrio pyragaičių paruošimas:
Morkas sutarkuokite stambia tarka, atskirai sutarkuokite obuolius. Į obuolius galima įpilti šaukštą citrinos sulčių, kad jie nepatamsėtų
. Dubenyje sumaišyti varškę ir kiaušinius, įdėti grietinės. Išmaišykite ingredientus, į
masę
supilkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską
. Į masę sudėkite obuolius ir morkas, išmaišykite. Į mišinį dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tirštą, tirštą, tirštą tešlą.
Suformuokite sūrelius ir apvoliokite juos miltuose.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite sūrio pyragėlius ir kepkite iš kiekvienos pusės po 2-3 minutes.
Sūrio pyragėliai yra skanūs ir sotūs. Jei norite, morkų galima nenaudoti, tačiau jos šiam patiekalui suteikia ypatingą skonį.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
