Sekite mus Facebook'e!
Varškės sausainiai – skanus ir maistingas skanėstas, kuris gali būti puikus priedas prie arbatos ar kavos. Juose yra daug maistinių medžiagų, pavyzdžiui, kalcio, baltymų, vitaminų ir mineralų
. Kalcis būtinas sveikiems kaulams, dantims ir raumenims. Baltymai yra pagrindinė organizmo ląstelių statybinė medžiaga. Vitaminai ir mineralai dalyvauja medžiagų apykaitoje, palaiko nervų sistemą ir kitus organus
. Todėl varškės sausainių savo šeimai būtinai turėtumėte paruošti bent kartą per porą savaičių. Papasakosime, kaip išsikepti puikių sausainių iš varškės.
Ingredientai: varškė, varškė, varškė, varškė, varškė, varškė, varškė, varškė, varškė, varškė:
- Sudedamosios dalys: varškė – 400 g;
- Druskos – žiupsnelis;
- Cukrus – 100 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Augalinis aliejus – 60 ml;
- Miltai – 320 g;
- raugas – 10 g;
- Obuolys – 1 vnt.
Ingredientai pabarstukams:
- Cukrus – 4 šaukštai;
- cinamono – 1 valgomasis šaukštas.
Paruošimas:
Į varškę suberkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Į varškės masę persijokite miltus ir kepimo miltelius, rankomis išminkykite minkštą ir nelipnų gumulą
. Obuolį nulupkite nuo sėklų apvalkalo, supjaustykite nedideliais kubeliais
.
Sudėkite obuolį į varškės tešlą ir išmaišykite.
Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Padalykite tešlą į tris lygias dalis, kiekvieną dalį taip pat į 5 ritinėlius
. Šiek tiek suplotus mažus ritinėlius pamerkite į cukraus ir cinamono mišinį.
Sudėkite sausainius ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį.
Rezultatas – skanūs varškės sausainiai.
Juos galima gaminti ne tik su obuoliais, bet ir su kriaušėmis, uogomis ar sultenėmis.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
