Sekite mus Facebook'e!
Varškės sūreliai – puikus ir gardus skanėstas, kurį verta atidžiai apsvarstyti tiek gaminant, tiek kepant namuose. Šie dailūs varškėčiai, pagaminti iš minkštos ir purios varškės tešlos, pasirodė esantys universalus patiekalas, tinkantis pusryčiams ir rytinei arbatai, taip pat puikus užkandis per šventes.
Pirmas dalykas, kuris atkreipia dėmesį į varškės apkepus, yra jų neįprasta tekstūra. Dėl varškės ir miltų derinio tešla tampa neįtikėtinai minkšta ir drėgna.
Varškė
ne tik suteikia kepiniams ypatingo švelnumo, bet ir padaro juos maistingesnius, pridėdama kokybiškų baltymų ir kalcio.
Varškės suktinukų gaminimo procesas yra gana paprastas ir jį gali įvaldyti net pradedančios šeimininkės
.
Ingredientai tekstui:
- Varškė – 180 g;
- sviestas – 80 g
- cukraus – 40 g
- miltai – 180 g
- kiaušinis – 1 vnt;
- raugas – 1 šaukštelis;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – žiupsnelis;
- apelsinų žievelės.
Įdarui skirti ingredientai:
- Varškė – 180 g;
- cukraus – 40 g;
- kiaušinio baltymas – 1 vnt;
- grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- manų kruopos – 1 valgomasis šaukštas.
Varškės sūrelių paruošimas:
Sumaišykite varškę su kiaušiniu ir cukrumi. Atskirai sumaišykite druską, kepimo miltelius, vaniliną ir apelsino žievelę su miltais
. Į miltus sudėkite šaltą sviestą ir įtrinkite į trupinius
.
Į trupinių mišinį įmaišykite varškės ir kiaušinių mišinį ir užminkykite tešlą.
10 minučių palikite tešlą celofane šaldytuve
.
Įdarui varškę sumaišykite su cukrumi, kiaušinio baltymu, grietine ir manų kruopomis.
Tešlą iškočiokite kočėlu į 4 mm storio stačiakampį. Įdarą sudėkite į tešlos vidurį ir storomis juostomis paskirstykite ant stačiakampio
sluoksnio. Kraštus be įdaro sudėkite į vidurį, uždengdami vienas kitą.
Sluoksnį skersai supjaustykite 3 cm pločio juostelėmis
. Juosteles susukite į skritulėlius ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Suktinukus aptepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su pienu
. 20-25 min. kepkite 180 laipsnių temperatūroje.
Iškepusius suktinukus pabarstykite cukraus pudra. Gausite aromatingą varškės pyragą.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
