Sekite mus Facebook'e!
Varškės pyragas su obuoliais – skanus ir švelnus desertas, kuris gali būti puikus bet kokio arbatos vakarėlio priedas. Minkšto varškės sluoksnio derinys su saldžiarūgščiais obuoliais sukuria nepakartojamą skonį, o šviežio kepinio aromatas pripildo namus jaukumo ir šilumos.
Šiame pyrage harmoningai dera gaminimo paprastumas, ingredientų prieinamumas ir išskirtinis skonis. Jis patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams.
Paruoškime paprastą varškės pyragą su obuoliais.
Ingredientai: 1:
- Sudedamosios dalys: Varškė – 180 g;
- druskos – žiupsnelis;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Cukrus – 170 g;
- Citrinos žievelė;
- Augalinis aliejus – 100 ml;
- Kvietiniai miltai – 300 g;
- kepimo milteliai – 12 g;
- Pienas – 200 ml;
- Obuoliai.
Varškės pyrago su obuoliais paruošimas:
Obuolius nulupkite nuo žievelės, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais griežinėliais. Bandymui dubenyje sumaišykite varškę su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinius
, visus ingredientus gerai
išmaišykite, į
varškės
masę įpilkite
augalinio aliejaus. Į mišinį suberkite citrinos žievelę, miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą
. Į tešlą supilkite šiltą pieną, išmaišykite iki vientisos masės. ½ tešlos supilkite į pergamentu išklotą formą ir
ant tešlos paviršiaus išdėliokite obuolių skilteles
.
Ant obuolių supilkite likusią tešlą ir kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Iškepusį pyragą galite patepti vandenyje atskiestu medumi. Taip pat tokie pyragai apibarstomi cukraus pudra.
