Sekite mus Facebook'e!
Pyragas labai minkštas ir tiesiog tirpsta burnoje. Jis iškepa labai greitai.
Įdaro ingredientai:
400–500 g varškės
1/2 puodelio cukraus
1/2 puodelio grietinės
70 g razinų
3 valg. š. manų kruopų
1/3 arb. š. sodos
Paruošimas:
Į varškę ir grietinę įberkite cukraus, manų kruopų ir sodos.
Razinas, kol ruošiama tešla, galima pamirkyti vandenyje.
Tešlos ingredientai:
3 puodeliai miltų
250 g sviesto
1/2 puodelio cukraus
1/2 arb. šaukštelio sodos
Paruošimas:
Miltus ir sviestą sutrinkite į trupinius, suberkite cukrų ir sodą. 2/3 tešlos sudėkite į kepimo formos dugną, šiek tiek paspauskite šakute arba ranka. Ant viršaus sudėkite įdarą ir šiek tiek paspauskite. Likusius trupinius paskirstykite tolygiai.
Kepkite iki 200–220ºС įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Atvėsus, supjaustykite gabalėliais ir atsargiai išimkite.
Turėkite gardžią nuotaiką!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
