Sekite mus Facebook'e!
Cukrinės sraigės – skanus ir aromatingas skanėstas, mėgstamas kepinių mėgėjų visame pasaulyje. Pirmą kartą pasirodžiusios Vokietijoje, šios bandelės greitai užkariavo gurmanų širdis dėl savo unikalaus skonio ir minkštos tekstūros.
Cukrinių sraigių skonio paslaptis – tai minkštos ir erdvios tešlos derinys su traškia karameline plutele, kuri atsiranda kepant cukrines sraiges.
Be to, jas galima keisti įvairiais įdarais: sultenėmis, riešutais, vaniliniu kremu ar vaisiais, todėl kaskart galėsite mėgautis naujais skoniais.
Sudedamosios dalys:
- varškė – 200 g;
- kiaušinis – vnt;
- vanilinis cukrus – 10 g;
- cukraus – 60 g;
- kefyras – 100 ml;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- druskos – žiupsnelis;
- miltai – 300 g;
- sodos – ½ šaukštelio.
Varškės sraigių paruošimas:
Sumaišykite varškę su kiaušiniu, vaniliniu cukrumi, įprastu cukrumi ir kefyru. Į mišinį įpilkite augalinio aliejaus ir druskos ir viską gerai išmaišykite
. Į mišinį supilkite miltus ir sodą ir užminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Padalykite tešlą į 16 dalių, suformuokite nedidelius rutuliukus
, kiekvieną rutuliuką iškočiokite į plokštainį, pabarstykite cukrumi.

Suvyniokite plokštainį į vamzdelius, suformuodami nedidelę sraigę.
Visas sraiges apvoliokite cukruje ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Kepkite sraiges 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Taip gausite cukrines keksiukų sraiges. Tai geras būdas pirktinius kepinius pakeisti naminiais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


