Sekite mus Facebook'e!
Varškės bandelės yra , kuriose tešlos lengvumas dera su sodriu pieno skoniu. Pridėjus varškės, jos įgauna ypatingą minkštumą, malonią tekstūrą ir lengvą kreminį skonį. Šios bandelės gali būti gaminamos įvairiai: saldžios ir nesaldžios, su įdarais arba be jų, su įvairiais priedais, pavyzdžiui, sultenėmis, žievelėmis, riešutais arba šokoladu.
Varškės bandelės ypatingos tuo, kad yra universalios
.
Jos puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar jaukiam arbatos vakarėliui, taip pat gali būti puikus šventinio stalo priedas.
Papasakosime, kaip pasigaminti varškės bandelių
.
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 1 vnt;
- Vanilinio cukraus – 20 g;
- cukraus – 30 g;
- Varškė – 130 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Miltai – 120 g;
- Druska – žiupsnelis.
Varškės bandelių paruošimas:
Kiaušinį sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudėkite varškę ir vėl išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus, druską ir kepimo miltelius ir užminkykite minkštą elastingą tešlą.
Suktinukus ištepkite augaliniu aliejumi ir padalykite tešlą per pusę. Kiekvieną tešlos dalį padalykite į 3 bandeles, kiekvieną jų suapvalinkite ir sudėkite ant pergamentu išklotos
kepimo
skardos
. 15 minučių kepkite bandeles po folija 180 laipsnių temperatūroje. Dar 10 minučių kepkite bandeles be folijos.
Iškepusias bandeles apibarstykite cukraus pudra. Gausite purias bandeles be mielių.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
