Sekite mus Facebook'e!
Avižinis pyragas su varškės įdaru – tai aromatingas, švelnus ir sveikas kepinys, kuriame dera namų jaukumo ir sveikatos skonis. Dėl avižų pagrindo pyragas įgauna ypatingą tekstūrą ir sodrų
skonį
, o varškės įdaras suteikia sultingumo, minkštumo ir lengvos rūgštelės
. Sudėtyje esantys avižų dribsniai suteikia pyragui malonaus grūdėtumo, todėl jis tampa tirštesnis, bet ne sunkus. O varškė – baltymų ir kalcio šaltinis – sudaro erdvų, šiek tiek saldų sluoksnį, kuris puikiai dera su vanilės, cinamono ar net citrusinių vaisių žievelių skoniu.
Lengvai paruošiamas pyragas nusipelno vietos jūsų namų kulinarinėje kolekcijoje.
Tešlos ingredientai:
- Sudedamosios dalys: avižiniai dribsniai – 200 g;
- Pienas – 250 ml;
- Cukrus – 60 g;
- augalinis aliejus – 2 valg;
- Druska – 1 žiupsnelis;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 500 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Pienas – 100 ml;
- Cukrus – 60 g;
- Druska – 1 žiupsnelis;
- kukurūzų krakmolas – 30 g;
- Citrinos žievelė – 2 šaukšteliai;
- graikiniai riešutai – 30 g;
- Šokoladas – 20 g.
Avižinio pyrago paruošimas:
Išmirkykite avižinius dribsnius piene, leiskite jiems išmirkti. Įdarui į varškę įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite cukrų ir druską, kukurūzų krakmolą ir citrinos žievelę
. Visą turinį sumaišykite, išplakite iki vientisos masės panardinamuoju trintuvu. Į avižinius dribsnius supilkite cukrų, druską, raugą, supilkite augalinį aliejų, įmuškite kiaušinius
. Visus komponentus sumaišykite iki vientisos masės. Kepimo formą išklokite pergamentu, uždenkite dugną ir šonus
. ½ tešlos paskirstykite į formą, išlyginkite paviršių. Ant tešlos sluoksnio sudėkite
likusį įdarą
, taip pat jį išlyginkite
. Ant įdaro
sudėkite
likusią tešlos dalį
.
Susmulkinkite graikinius riešutus ir apibarstykite jais pyrago viršų.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 50-55 minutes.
Ištirpinkite šiek tiek šokolado ir juo padenkite pyrago viršų. Gausite gardų avižinį pyragą su varškės įdaru.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
