Sekite mus Facebook'e!
Cukinijų kotletai – skanus ir sveikas patiekalas, puikiai tinkantis tiems, kurie nori paįvairinti savo valgiaraštį lengvais ir maistingais receptais. Dėl
švelnaus skonio ir universalumo cukinija puikiai dera su įvairiais ingredientais – mėsa, vištiena, žuvimi ar daržovėmis, todėl galima gaminti įvairius kotletus
. Be to, kotletai su cukinija yra puikus būdas padidinti daržovių vartojimą, ypač vaikams ir tiems, kurie nelabai mėgsta grynas daržoves. Jie gali būti visavertis pagrindinis patiekalas arba naudojami kaip garnyras.
Sudedamosios dalys: cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija:
- Sudėtis: cukinija – 500 g;
- Svogūnai – vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Miltai – 3 valg;
- krapų – ryšulėlis;
- Vištienos filė faršas – 250 g.
Cukinijų kotletų paruošimas:
Sutarkuokite cukiniją stambia tarka, pasūdykite ir palikite 10 minučių. Panašiai sutarkuokite svogūną, pusę jo sudėkite į faršą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų
. Iš cukinijos išspauskite skysčio perteklių, sumaišykite su antrąja svogūno puse ir smulkintais krapais
.
Į cukiniją įmuškite kiaušinį, supilkite miltus ir išmaišykite
. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi, išdėliokite ant jos cukinijų tešlos paplotėlius. Ant cukinijų tešlos dėkite faršo iš maltos mėsos, kepkite kotletukus iš abiejų pusių, kol paruduos.
Gausite skanius paprastus kotletukus su cukinija.
Šis patiekalas tinka prie bet kokio garnyro arba gali būti patiekiamas su grietine be priedų.
