Sekite mus Facebook'e!
Nuostabus patiekalas, tikras skanumas, kuris tikrai patiks visiems
2 kiaušinių;
250 ml kefyro;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
1 arbatinis šaukštelis cukraus;
augalinis aliejus;
100 g kietojo sūrio;
450 g miltų;
10 g kepimo miltelių;
petražolės.
Paruošimas:
Į gilų dubenį įmuškite du kiaušinius ir gerai išplakite šakute. Įpilkite 250 ml kefyro ir 1 arbatinį šaukštelį druskos, gerai išmaišykite.
Tada suberkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus, 100 g tarkuoto sūrio (iš anksto sutarkuoto stambia tarka) ir 10 g smulkiai pjaustytų petražolių. Vėl gerai išmaišykite.
Suberkite 450 g miltų ir 10 g kepimo miltelių. Tešla bus gana tiršta, geriausia minkyti rankomis, stalą pabarstant miltais, kad tešla nesuliptų.
Tešlą iškočiokite kočėlu, kol blynas bus maždaug 1 cm storio. Tešlą peiliu supjaustykite mažomis juostelėmis.
Juosteles apkepkite keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
Padėkite paruoštas juosteles ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Šios lazdelės yra sultingos, kvapnios ir paruoštos per kelias minutes.
Petražolės patiekalui suteikia žvilgesio, o sūris juosteles padaro nepaprastai skanias. Paruošta vos per kelias minutes! Pakvieskite svečius, arbatinukas jau ant stalo.
Mėgaukitės prie arbatos!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


