Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vaikystės skonis viename recepte: paprastas pyragas „kaip pas močiutę” iš obuolių ir varškės. Pamirštas septintojo dešimtmečio receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Varškės pyragai su obuoliais – tai naminio kepimo pavyzdys, kuriame dera švelnumas ir skonis. Pyrago pagrindas – minkšta varškės tešla, kurioje puikuojasi sultingas obuolių įdaras. Saldžiarūgštis obuolių skonis puikiai dera su kreminiu varškės tešlos skoniu

. Obuolių pyragų istorija siekia Europos kulinarijos tradicijas

.

Obuoliai buvo populiarus pyragų ingredientas, nes jų buvo galima įsigyti ištisus metus. Įvairiose pasaulio virtuvėse obuolių pyragai buvo kepami orkaitėse, naudojant įvairių rūšių tešlą, įskaitant mielinę ir tešlą su džiūvėsėliais. Receptas su varškės priedu atsirado kaip būdas pagerinti tešlos tekstūrą, kad ji būtų minkštesnė ir maistingesnė.

Šį desertą nesudėtinga paruošti, todėl jis puikiai tinka naminės arbatos vakarėliui.

Tešlos ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: varškė – 200 g;
  • Cukrus – 2 valg;
  • druskos – žiupsnelis;
  • Vanilinas – ½ šaukštelio;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Augalinis aliejus – 50 ml;
  • Miltai – 200 g;
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Obuoliai – 3 vnt;
  • Cukrus – 2 valg;
  • cinamono ½ šaukštelio;
  • krakmolo – 1 valgomasis šaukštas.
Rekomenduojame:  Auksinės ir traškios: kaip tinkamai kepti bulves

Obuolių pyragų paruošimas:

Į dubenį su varške supilkite cukrų, druską ir vaniliną, įmuškite kiaušinį ir supilkite augalinį aliejų. Sumaišykite ingredientus ir persijokite miltus bei kepimo

miltelius į minkštą, šiek tiek lipnią tešlą, padalykite ją į dvi dalis. Kiekvieną dalį padalykite į 5-6 dalis ir suformuokite ritinėlius.

Nuluptus obuolius supjaustykite nedideliais kubeliais

.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite į jį supjaustytus obuolius

. Į obuolius suberkite cukrų, cinamoną ir krakmolą ir išmaišykite. Troškinkite obuolius ant mažos ugnies, kad karamelizuotųsi.

Вкус детства в одном рецепте: простейший пирог «как у бабушки» из яблок и творога. Забытый рецепт 60-х годов

Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į nedidelį plokštainį, į vidurį dėkite įdaro. Užspauskite įdarą plokštelių viduje, sudėkite jas siūle į apačią ant kepimo skardos.

Вкус детства в одном рецепте: простейший пирог «как у бабушки» из яблок и творога. Забытый рецепт 60-х годов

Patepkite paplotėlius kiaušinio trynio ir pieno mišiniu. Kepkite pyragėlius 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje

. Iškepusius pyragėlius verta patepti sviestu, o viršų apvolioti cinamono ir cukraus mišinyje.

Вкус детства в одном рецепте: простейший пирог «как у бабушки» из яблок и творога. Забытый рецепт 60-х годов

Gausite kvapnius minkštus obuolių pyragėlius.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *