Sekite mus Facebook'e!
Varškės pyragai su obuoliais – tai naminio kepimo pavyzdys, kuriame dera švelnumas ir skonis. Pyrago pagrindas – minkšta varškės tešla, kurioje puikuojasi sultingas obuolių įdaras. Saldžiarūgštis obuolių skonis puikiai dera su kreminiu varškės tešlos skoniu
. Obuolių pyragų istorija siekia Europos kulinarijos tradicijas
.
Obuoliai buvo populiarus pyragų ingredientas, nes jų buvo galima įsigyti ištisus metus. Įvairiose pasaulio virtuvėse obuolių pyragai buvo kepami orkaitėse, naudojant įvairių rūšių tešlą, įskaitant mielinę ir tešlą su džiūvėsėliais. Receptas su varškės priedu atsirado kaip būdas pagerinti tešlos tekstūrą, kad ji būtų minkštesnė ir maistingesnė.
Šį desertą nesudėtinga paruošti, todėl jis puikiai tinka naminės arbatos vakarėliui.
Tešlos ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 200 g;
- Cukrus – 2 valg;
- druskos – žiupsnelis;
- Vanilinas – ½ šaukštelio;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Augalinis aliejus – 50 ml;
- Miltai – 200 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Obuoliai – 3 vnt;
- Cukrus – 2 valg;
- cinamono ½ šaukštelio;
- krakmolo – 1 valgomasis šaukštas.
Obuolių pyragų paruošimas:
Į dubenį su varške supilkite cukrų, druską ir vaniliną, įmuškite kiaušinį ir supilkite augalinį aliejų. Sumaišykite ingredientus ir persijokite miltus bei kepimo
miltelius į minkštą, šiek tiek lipnią tešlą, padalykite ją į dvi dalis. Kiekvieną dalį padalykite į 5-6 dalis ir suformuokite ritinėlius.
Nuluptus obuolius supjaustykite nedideliais kubeliais
.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite į jį supjaustytus obuolius
. Į obuolius suberkite cukrų, cinamoną ir krakmolą ir išmaišykite. Troškinkite obuolius ant mažos ugnies, kad karamelizuotųsi.
Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į nedidelį plokštainį, į vidurį dėkite įdaro. Užspauskite įdarą plokštelių viduje, sudėkite jas siūle į apačią ant kepimo skardos.
Patepkite paplotėlius kiaušinio trynio ir pieno mišiniu. Kepkite pyragėlius 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje
. Iškepusius pyragėlius verta patepti sviestu, o viršų apvolioti cinamono ir cukraus mišinyje.
Gausite kvapnius minkštus obuolių pyragėlius.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
