Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vaikystės skonis kiekviename stiklainyje! Saldūs marinuoti pomidorai: patikrintas tobulo užkandžio receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Saldžiai marinuoti pomidorai – tai ryškus ir aromatingas patiekalas, kuriame prinokusių pomidorų sultingumas dera su švelniu marinato rūgštingumu ir subtiliu saldumu.

Saldžiai marinuotų pomidorų istorija siekia sovietinius ir posovietinius laikus. Šiuo laikotarpiu namų virėjai aktyviai ieškojo naujų skonių, nutoldami nuo tradicinių marinuotų pomidorų receptų. Į marinatą pradėta dėti daugiau cukraus, kad sušvelnintų sūrų skonį ir padarytų jį skanesnį. Šis būdas ypač patiko tiems, kurie nemėgo aštraus acto skonio konservų. Rezultatas – skanėstas, kuriuo mėgavosi ir suaugusieji, ir vaikai.

Saldžiai marinuotų pomidorų receptai galėjo skirtis priklausomai nuo regiono ir šeimos tradicijų. Kai kurios šeimininkės į marinatą dėdavo obuolių skiltelių arba vynuogių. Šie vaisiai ne tik suteikdavo pomidorams papildomo saldumo, bet ir praturtindavo jų skonį, suteikdami neįprastą vaisių prieskonį.

Sudedamosios dalys: pomidorai, pomidorai, pomidorai, pomidorai, pomidorai, pomidorai, pomidorai, pomidorai:

  • Pomidorai – 3 kg;
  • Svogūnai – 2 vnt;
  • Morkos – 1 vnt;
  • Vyšnių ir serbentų lapai;
  • Paprikos – 15 vnt.

Marinato ingredientai:

  • Vanduo – 2 litrai;
  • akmens druskos – 60 g;
  • Cukrus – 150 g;
  • 6 % actas – 130 ml;
  • džiovinti česnakai – 2 šaukšteliai;
  • saldžioji paprika – 2 šaukšteliai.
Rekomenduojame:  Vaikystės skonis. Grietinės pyragas su uogomis - švelnumas kiekviename kąsnyje

Marinuotų pomidorų paruošimas:

Morkas supjaustykite plonais apskritimais, svogūnus – žiedais. Į stiklainius sudėkite serbentų ir vyšnių lapus, svogūnų žiedus, morkų apskritimus ir pomidorus. Į stiklainius

įpilkite šiek tiek verdančio vandens, kad jie sušiltų. Uždengiame stiklainius dangteliais ir paliekame pusvalandį.

Tada iš stiklainių nukošiame vandenį į puodą, pasūdome, supilame cukrų, papriką ir sausą česnaką, supilame actą. Marinatą užviriname, supilame į stiklainius

, sandariai uždarome dangteliais ir paliekame atvėsti po rankšluosčiu.

Вкус детства в каждой банке! Сладкие маринованные помидоры: проверенный рецепт для идеальной закуски

Gauname skanius saldžius marinuotus pomidorus žiemai.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 4 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *