Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vaikystės skonis. Grietinės pyragas su uogomis – švelnumas kiekviename kąsnyje

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Grietinės pyragas su uogomis – tai kvapnus ir naminis klasikinis patiekalas, kuriame paprastumas dera su išties sodriu skoniu.

Jo pagrindą sudaro minkšta ir drėgna grietinės tešla

.

Jis gaunasi stebėtinai minkštas ir tirpstantis burnoje. Dėl grietinės pyragas įgauna malonų rūgštumą, kuris puikiai pabrėžia uogų saldumą

. Įdarui tinka bet kokios sezoninės ar šaldytos uogos – avietės, mėlynės, serbentai, braškės – kiekviena jų suteikia pyragui ypatingo charakterio ir ryškios spalvos.

Šį pyragą lengva paruošti, jam nereikia sudėtingos technikos ar retų ingredientų, tačiau jis visada džiugina savo skoniu ir aromatu. Jis tinka ir šiltas, ir atšaldytas.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • cukraus – 120 g;
  • augalinis aliejus – 80 ml;
  • grietinė – 120 g;
  • raugo – 1,5 šaukštelio;
  • miltai – 200 g;
  • uogos – 130 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • vanilino – žiupsnelis.

Pyrago su uogomis paruošimas:

Kiaušinius su cukrumi, druska ir vanile plakite mikseriu apie 3-4 min. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir produktus sumaišykite

Rekomenduojame:  Paimkite litrą pieno ir stiklinę grietinės: skaniausias sūris per 30 minučių

. Į kiaušinių mišinį įpilkite grietinės ir toliau maišykite ingredientus. Į kiaušinių mišinį supilkite ½ miltų ir kepimo miltelių ir išminkykite tirštą tešlą

. Į tešlą supilkite likusius miltus ir toliau minkykite

.

Вкус детства. Пирог на сметане с ягодами – нежность в каждом кусочке

Tešlą sudėkite į pergamentu išklotą kepimo indą ir

ant tešlos viršaus

išdėliokite

uogas

.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių.

Вкус детства. Пирог на сметане с ягодами – нежность в каждом кусочке

Gausite skanų paprastą pyragą su uogomis. Iškepusį jį galima papuošti cukraus pudra.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *