Sekite mus Facebook'e!
Grietinės pyragas su uogomis – tai kvapnus ir naminis klasikinis patiekalas, kuriame paprastumas dera su išties sodriu skoniu.
Jo pagrindą sudaro minkšta ir drėgna grietinės tešla
.
Jis gaunasi stebėtinai minkštas ir tirpstantis burnoje. Dėl grietinės pyragas įgauna malonų rūgštumą, kuris puikiai pabrėžia uogų saldumą
. Įdarui tinka bet kokios sezoninės ar šaldytos uogos – avietės, mėlynės, serbentai, braškės – kiekviena jų suteikia pyragui ypatingo charakterio ir ryškios spalvos.
Šį pyragą lengva paruošti, jam nereikia sudėtingos technikos ar retų ingredientų, tačiau jis visada džiugina savo skoniu ir aromatu. Jis tinka ir šiltas, ir atšaldytas.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 120 g;
- augalinis aliejus – 80 ml;
- grietinė – 120 g;
- raugo – 1,5 šaukštelio;
- miltai – 200 g;
- uogos – 130 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – žiupsnelis.
Pyrago su uogomis paruošimas:
Kiaušinius su cukrumi, druska ir vanile plakite mikseriu apie 3-4 min. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir produktus sumaišykite
. Į kiaušinių mišinį įpilkite grietinės ir toliau maišykite ingredientus. Į kiaušinių mišinį supilkite ½ miltų ir kepimo miltelių ir išminkykite tirštą tešlą
. Į tešlą supilkite likusius miltus ir toliau minkykite
.
Tešlą sudėkite į pergamentu išklotą kepimo indą ir
ant tešlos viršaus
išdėliokite
uogas
.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių.
Gausite skanų paprastą pyragą su uogomis. Iškepusį jį galima papuošti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
