Sekite mus Facebook'e!
Merėsos suktinukai – tai ne tik desertas, bet ir tikras konditerijos meno kūrinys, žavintis savo skoniu ir lengvumu. Šie išskirtiniai gaminiai yra iš švelnios tešlos, kurią papildo bezė įdaras su vaisiais, uogomis, riešutais ir šokoladu. Dėl lengvos tekstūros ir lengvumo ritinėliai yra idealus pasirinkimas mėgstantiems švelnius ir erdvius saldumynus.
Istoriškai beza, kaip ingredientas, Europos virtuvėje atsirado prieš kelis šimtmečius ir palaipsniui tapo neatsiejama daugelio desertų dalimi. Suktinukai su mergele ypač populiarūs tokių šalių kaip Prancūzija ir Italija konditerijos tradicijose
. Papasakosime, kaip paruošti suktinukus su mergele.
Ingredientai: 1:
- Miltai – 280 g;
- druskos – 3 g;
- raugo – 10 g;
- vanilinis cukrus – 8 g;
- minkštas sviestas – 80 g;
- grietinė – 200 g;
- kiaušinio trynys – 1 vnt.
Sudedamosios dalys meringai:
- baltymai – 1 vnt;
- cukraus – 40 g;
- vanilinio cukraus – 5 g;
- graikiniai riešutai – 150 g.
Suktinukų su meringe paruošimas:
Sumaišykite miltus su druska, kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, sudėkite minkštą sviestą. Ingredientus sumalkite iki kreminės masės, įmaišykite grietinę ir kiaušinio trynį
. Užminkykite minkštą ir lipnią tešlą, palikite ją 20 minučių šaldytuve po celofanu. Šaltą tešlą padalykite į 4 lygias dalis, suformuokite
ritinėlius, kiekvieną ritinėlį iškočiokite į 30-35 cm skersmens sluoksnį, padalykite į 12 trikampėlių
.
Įdarui baltymus su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakite iki purių viršūnių
. Riešutus susmulkinkite blenderiu ir supilkite į meringą, išmaišykite. Ant kiekvieno trikampio storosios dalies dėkite po truputį įdaro, suvyniokite jį į tešlos vidų.
Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Iškepusį ritinėlį galima apibarstyti cukraus pudra.
Gausite paprastą ir aromatingą saldų desertą prie arbatos.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
