Sekite mus Facebook'e!
Obuolių sausainiai – skanus ir aromatingas desertas, kuris gali būti puikus priedas prie arbatos ar kavos puodelio.
Obuoliuose gausu vitaminų
ir
mineralų, pavyzdžiui, B grupės vitaminų, vitamino C, kalio, geležies ir kt. Todėl obuolių sausainiai yra ne tik skanūs, bet ir naudingi.
Tokie sausainiai gali būti gaminami iš įvairių rūšių tešlos: smėlinės, sluoksniuotos tešlos, sausainių ir kt. Obuolių galima dėti į pačią tešlą arba jais papuošti paruoštus sausainius.
Papasakosime apie paprasčiausią obuolių sausainių receptą.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 400 g;
- Cukrus – 100 g;
- Sviestas – 100 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Pienas – 50 ml;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Vanilės – žiupsnelis;
- druskos – žiupsnelis.
Įdaro ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Obuolys – 2 vnt;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Sviestas – 1 valgomasis šaukštas;
- cinamono.
Obuolių sausainių paruošimas:
Įdarui obuolius nulupkite nuo sėklalizdžių ir sėklalizdžių, supjaustykite nedideliais kubeliais. Keptuvėje sumaišykite obuolius su cukrumi, cinamonu ir sviestu, virkite, kol suminkštės.
Tešlai kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir vanile, į mišinį supilkite pieną ir ištirpintą sviestą, išmaišykite. Į mišinį suberkite druską, kepimo miltelius ir dalį miltų, išminkykite tešlą
. Į tešlą suberkite likusius miltus ir toliau minkykite minkštą ir nelipnią tešlą. Tada tešlą dėkite ant darbinio paviršiaus ir iškočiokite į sluoksnį
. 3-4 mm storio sluoksnį iškočiokite ir išpjaukite nedidelius 5-6 cm skersmens apskritimus. Ant dalies kiekvieno apskritimo užtepkite įdaro. Įdarą uždenkite kita tešlos puse.
Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 18-20 minučių.
Rezultatas – skanūs sausainiai su obuolių įdaru. Galite pabarstyti cukraus pudra, tada bus dar saldesni.
