Sekite mus Facebook'e!
Orkaitėje kepti baklažanai su sūriu ir česnakais – tai paprasta, greita ir labai, labai skanu, skonis juntamas visoje virtuvėje.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- baklažanų, 2 vnt;
- sūrio, 100 g;
- česnako, 1 dantelis arba pagal skonį;
- grietinės arba majonezo, 2 šaukštai;
- druskos, pipirų, aromatinių žolelių ir žalumynų.
Gaminimo procesas
Paimkite didelius baklažanus ir supjaustykite
juos
griežinėliais, bet ne visai plonais griežinėliais
. Juos pasūdykite ir palikite 10 minučių.
Sūrį paimkite pagal skonį ir sutarkuokite stambia
tarka. Grietinę arba majonezą sumaišykite su trintu česnaku, prieskoniais, druska pagal skonį, aromatinėmis žolelėmis
.
Baklažanus nuplaukite švariu vandeniu, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.
Baklažanus sudėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos.
Aptepkite
padažu su česnakais
. Pabarstykite juos sūriu.
Kepkite 10-15 minučių 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Patiekdami galite susukti juos į ritinėlius ir gražiai išdėlioti lėkštėje.
Kad šis užkandis būtų dar originalesnis, kartais ant baklažanų, apteptų padažu, o tada sūriu, uždedu iš anksto apkeptų pievagrybių griežinėlių – labai skanu. Kaip variantas – malta mėsa, kumpio griežinėliai, krūtinėlė, virta vištiena ir pan. Baklažanai geri tuo, kad yra neutralaus skonio, todėl juos galima derinti su daugybe produktų.
