Sekite mus Facebook'e!
Labai paprastas, bet vienas skaniausių marinuotų agurkų receptų, kurie gaunasi lygiai tokie patys kaip agurkai. Labai rekomenduoju išbandyti.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
- agurkų;
- konservavimui skirtų žolelių, kurias naudosite;
- druskos, 1 valgomasis šaukštas 1 litro stiklainiui, buteliui – 100 g;
Paruošimo procesas
Agurkai nuplaunami ir užpilami švariu ir šaltu vandeniu kelioms valandoms, kad būtų tankūs.
Imami gerai išplauti 3 l talpos stiklainiai.
Agurkams nupjaunamos uodegėlės
. Į stiklainius paskleidžiami žalumynai ir agurkai.
Užpilama druska ir užpilama švariu, šaltu vandeniu, uždengiama plastikiniu dangteliu ir pakratoma, kad druska ištirptų
.
Palikite 5 dienas kambario temperatūroje padėkle, kad skystis nesuteptų stalo.
Išpilkite vandenį iš stiklainių į puodą ir užvirinkite, supilkite marinatą į stiklainius ir užsukite sterilizuotais dangteliais
.
Stiklainiai apverčiami ir uždengiami, kol atvės
. Tokius agurkus laikome rūsyje arba sandėliuke.
Agurkai gali būti patiekiami kaip užkandis arba salotoms, sriuboms, pyragų įdarui.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
