Sekite mus Facebook'e!
Cukinijų apkepas – maistingas ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas pusryčiams ar lengvai vakarienei. Jame dera subtilus troškinio skonis ir naudingosios cukinijų, kuriose gausu vitaminų ir mineralų, savybės.
Kad gautumėte troškinį, cukinijas reikia sumaišyti su kiaušiniais, miltais ir grietine. Rezultatas – sultingas troškinys, kurį galima patiekti su žalumynais ir šviežiomis daržovėmis.
Šis paprastas ir greitai paruošiamas patiekalas tinka tiek kasdieniam valgiaraščiui, tiek ypatingoms progoms.
Paruoškime tinkamą troškinį su cukinija.
Ingredients:
- Sudedamosios dalys: cukinija – 250 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Kietasis sūris – 60 g;
- grietinė – 100 g;
- Kvietiniai miltai – 50 g;
- raugas – 1/3 šaukštelio;
- Druska – ⅓ šaukštelio.
Padažo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: grietinė – 100 g;
- krapų – saujelė;
- druskos – žiupsnelis.
Cukinijų troškinio paruošimas:
Sudėkite cukiniją ant stambios tarkos, išspauskite masę nuo skysčio. Jei cukinija sena, prieš tai būtina pašalinti odelę
. Sūrį sutarkuokite atskirame inde. Į cukiniją įmuškite kiaušinius, supilkite sūrį, suberkite miltus ir kepimo miltelius, įmaišykite grietinę. Užminkome tirštą tešlą, kurią perkeliame į
keptuvę. Iš anksto keptuvę patepame augaliniu aliejumi, paviršių išklojame pergamento lakštu. Kepkite patiekalą ant silpnos ugnies, po dangčiu.
Svarbu nuvalyti dangtį nuo kondensato.
Po 15 minučių, kai apkepo šonai pasidarys matiniai, galite jį apversti
. Po dangčiu patiekalą kepkite dar 5-7 minutes, tada patiekite į stalą. Padažui į grietinę verta įmaišyti smulkintų krapų, druskos.
Taip pat į padažą pagal skonį galima įdėti česnako ir juodųjų pipirų. Gaunasi puikus troškinys su cukinija su grietinės padažu.
