Sekite mus Facebook'e!
Salotos, kaip jas žinome šiandien, turi ilgą ir įvairią istoriją, siekiančią antikos laikus.
Žodis „salotos” kilęs iš lotyniško žodžio „salata”, kuris išvertus reiškia „sūrus”. Jau senovėje salotos buvo populiarios senovės Romoje ir Graikijoje.
Romėnai mėgo derinti šviežias daržoves su įvairiais padažais, dažnai į juos pridėdami aliejaus ir acto. Senovės graikai taip pat naudojo įvairius šviežių daržovių ir žolelių mišinius, kurie didele dalimi nulėmė būsimų salotų tradicijas
. Atėjus viduramžiams, salotų mada šiek tiek nuslopo, o kulinarinės tradicijos pasislinko prie sotesnių ir mėsingesnių patiekalų. Tačiau tuo metu receptų su žaliosiomis ir šakniavaisinėmis daržovėmis ir toliau daugėjo
. Šiandien sunku įsivaizduoti bet kokį restoraną be gardžių salotų. Papasakosime, kaip paruošti paprastas salotas „Harbour”.
Ingredientai: 1:
- Svogūnas – 1 vnt;
- Actas 9% – 3 šaukštai;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštelis;
- Druska – 1/2 šaukštelio;
- Verdantis vanduo – 200 ml;
- Agurkai – 3 vnt;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Kukurūzai – 250 g;
- Majonezas – 2 šaukštai;
- Tunas savo sultyse – 200 g.
Salotų „Harbour” paruošimas:
Supjaustykite ketvirčiais žiedų svogūnus, išdėliokite juos dubenyje, pasūdykite, pabarstykite cukrumi, užpilkite actu. Svogūnus užpilkite verdančiu vandeniu, palikite atvėsti ir marinuoti
. Tuo metu supjaustykite nedidelius strypelius agurkų, mažais kubeliais supjaustykite kietai virtus kiaušinius. Kiaušinius, agurkus, marinuotus svogūnus, kukurūzus sudėkite į salotinę ir užpilkite majonezu
. Tuną nusausinkite ir sudėkite į salotas, išmaišykite
.
Gausite paprastas, bet skanias salotas šventėms ar kasdienai.
