Sekite mus Facebook'e!
Senovėje pyrago kepimas moteriškajai šeimos pusei buvo didelis įvykis. Būtent prie pyragų jaunos šeimininkės tobulindavo savo maisto gaminimo įgūdžius.
Pyragai glaudžiai susiję su jaukumo, komforto ir svetingumo sąvokomis
.
Jei svečiai prie slenksčio nesulaukdavo šio pyrago – vadinasi, jis nėra itin laukiamas. Stiprų pyragų prisirišimą prie mūsų šalies kultūros galima atsekti tiesiog visur, net pasakose
. Tačiau ne visada norisi daug laiko skirti pyragų kepimui
.
Todėl parengėme jums paprastą ir greitą uogų pyrago receptą.
Uogų pyrago ingredientai:
- Vištienos kiaušiniai – 4 vnt;
- uogos – 250 g;
- druskos – žiupsnelis;
- krakmolo – 2 šaukšteliai;
- cukraus – 180 g;
- raugo – šaukštelis;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- miltai – 130 g.
Uogų pyrago paruošimas:
Į dubenį mikseriu įmuškite kiaušinius, suberkite granuliuotą ir vanilinį cukrų bei druską. Šiuo atveju smėlis turi visiškai ištirpti trynių ir baltymų mišinyje
. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, birų mišinį persijokite į kiaušinių masę.
Supilkite krakmolą į dubenį su uogomis ir gerai išmaišykite. Supilkite tešlą į 16×26 cm kepimo formą, ant viršaus paskleiskite uogas.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros, pyragą kepkite 45 minutes.
Rezultatas – turime sodrų, minkštą ir kvapnų uogų pyragą.
Pyragas tinka su avietėmis, gervuogėmis, braškėmis ir vyšniomis.
