Ugnikalnio pyragas – įspūdingas ir skanus desertas, stebinantis savo išvaizda ir sodriu skoniu. Jo ypatumas – išsiveržusį ugnikalnį su krateriu primenanti forma. Dažniausiai šį pyragą sudaro biskvitas, kurio įduboje yra grietinėlės, kondensuoto pieno arba karamelės. Viršus puošiamas šokoladiniu glajumi, ganache arba uogų padažu, taip sukuriant įspūdingą „išsiveržimo” efektą.
Dėl originalaus pateikimo ir sodraus skonio tortas „Vulkanas” taps bet kurios šventės puošmena ir tikra staigmena svečiams.
Papasakosime, kaip paruošti paprastą tortą „Vulkanas”
Biskvitinio pyrago ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Druskos – žiupsnelis;
- Cukrus – 4 šaukštai;
- grietinė – 200 g;
- Miltai – 180 g;
- kepimo milteliai – 1 valgomasis šaukštas;
- Augalinis aliejus – 2 valg.
Įdarui skirti ingredientai:
- Kreminis sūris – 380 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Cukrus – 3 šaukštai;
- Vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
- uogos – 90 g;
- Kukurūzų krakmolas – 2 valg.
Pyrago „Vulkanas” paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi, masę išplakite iki sodrių putų. Į masę supilkite grietinę, toliau plakite plaktuvu iki vientisos masės
. Į masę supilkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tirštą tešlą. Į tešlą supilkite augalinį aliejų, išmaišykite ir sudėkite į pergamentu išklotą formą.
Kremui kreminį sūrį sumaišykite su kiaušiniais ir cukrumi, išplakite masę plaktuvu iki vientisos masės. Uogas sumaišykite su krakmolu ir supilkite į kremą, išmaišykite
. Kremu ištepkite pyrago paviršių viduryje, kad jis įsigertų į tešlą. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Iškepusio torto viršų galima papuošti šokoladiniu glajumi arba karamele. Gausite paprastą skanų pyragą „Vulkanas”.