Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Turkiškas uogienės gaminimo be putų metodas: naudingas patarimas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sakoma, kad gyvenimas – tai nuolatinis mokymasis, ir iš tiesų turkų šeimininkės mane išmokė kažko naujo apie uogienių gamybą. Šios moterys garsėja savo įgūdžiais gaminti ir konservuoti maistą ir, pasirodo, jos turi daug įdomių metodų, apie kuriuos nežinojau ir kurie, prisipažinsiu, iš pradžių man atrodė abejotini.

Gamindama uogienę visada susidurdavau su putomis, ypač jei puodas būdavo mažas, o uogų – daug. Ją nuolat turėdavau rinkti šaukštu, o tai, nors ir nebuvo labai sudėtinga, vis dėlto atimdavo daug laiko. Todėl apsidžiaugiau sužinojusi, kad yra metodas, kuris pašalina šį papildomą darbą.

Nors uogienę gaminu rečiau nei anksčiau, žiemą vis tiek dažnai noriu pasimėgauti kuo nors saldžiu, ir tada mielai atidarau stiklainį vyšnių uogienės. Ji nepaprastai skani.

O štai ką turkės pataria daryti, kad atsikratytumėte putų: kai tik uogienė pradeda virti, reikia įdėti nedidelį gabalėlį sviesto. Tai nuostabu, bet putos iškart dingsta.

Kodėl tai veikia? Paslaptis ta, kad sviestas uogienės paviršiuje sudaro ploną riebią plėvelę, per kurią sunkiau prasiskverbia oro burbuliukai. Įdėjus 10 g sviesto, nereikia jaudintis dėl putų, kurios paprastai susidaro verdant.

Rekomenduojame:  Naujiesiems metams ir Kalėdoms visada ruošiu salotas "Tender". Jos suvalgomos be saiko

Iš karto galiu pasakyti, kad aliejaus beveik nesijaučia: nei kvapo, nei skonio jis nesuteikia, o sirupo spalva nepasikeičia. Mano atveju, kai viriau vyšnių uogienę su riešutais, riebalinė plėvelė atsirado, tačiau ji buvo visai nežymi, o uogienei atvėsus ji visai išnyko.

Iš pradžių nerimavau, kad plėvelė kaip nors paveiks skonį, bet klydau. Visiškai atvėsusi uogienė buvo kaip niekada skani. Kitą kartą gamindama abrikosų uogienę būtinai naudosiu šį metodą, kad sutaupyčiau laiko ir pastangų.

Kiek sviesto dėti? Viskas priklauso nuo jūsų uogienės kiekio. Paprastai vienam puodeliui uogienės dedama 0,5-1 šaukštelis aliejaus. Be to, viename inde nevirkite daugiau kaip 3 kg uogų. Tai ne tik apsunkina virimo procesą, bet ir neleidžia normaliai kontroliuoti putų. Todėl geriau didelį kiekį paskirstyti į kelis indus.

O kaip jums atrodo šis metodas. Pasidalykite savo nuomone komentaruose ir papasakokite apie savo virtuvės paslaptis


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *