Sekite mus Facebook'e!
Susmulkinti kotletai visada būna daug skanesni nei įprasta susukta malta mėsa. Kai mėsa naudojama gabaliukais, tuomet kotletuose jaučiamas visas mėsos ir kitų ingredientų skonis.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
vištienos filė, 500 g;
po 1 kiaušinį ir svogūną;
miltai, 1 valgomasis šaukštas;
druskos, pipirų ir prieskonių, žolelių.
Kepimo procesas
Mėsą nuplaukite ir nusausinkite rankšluosčiu, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Įmaišykite kiaušinį, smulkiai supjaustytą svogūną, miltus, druską ir pipirus, pabarstykite bet kokiais prieskoniais.
Patarimas: miltus galima pakeisti krakmolu, tada kotletai bus minkštesni ir sultingesni.
Masę galite šaukštu paskirstyti į įkaitintą keptuvę arba sudrėkinti rankas ir suformuoti kotletus
. Kepkite ant silpnos ugnies iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Šiuos kotletus patiekiu su šviežių daržovių salotomis, bulvių koše arba rytietiško stiliaus prekybiniais ryžiais.

Kotletams galima naudoti kiaulieną arba kalakutieną.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


