Sekite mus Facebook'e!
Serbentų sezonas įsibėgėja, spalvingos, kvapnios uogos vilioja skonių įvairove ir vitaminų gausa. Pasimėgavę vasaros dovanų skoniu, galite drąsiai pereiti prie jų konservavimo. Juk kiekviena šeimininkė žino, kokia naudinga ir skani yra serbentų uogienė žiemą. Parinkome jums keletą paprastų ir kartu populiarių serbentų uogienės receptų, kurių dar nesate gaminę
Serbentai su apelsinais
Jums reikės:
Juodųjų serbentų – 6 puodelių;
Raudonųjų serbentų
– 2 puodelių; Aviečių
– 2 puodelių; Apelsinų – 2 vienetų;
Cukraus – 13 puodelių.
Recepto paruošimas:
Uogas reikia gerai nuskinti ir nuplauti po čiaupu šaltu vandeniu. Gerai nuplautus apelsinus reikia supjaustyti griežinėliais su žievele
. Tada visas uogas ir apelsinus sudėti į indą uogienei virti. Naudojamas blenderis, geriausia panardinamasis, taip pat tinka ir mėsmalė su smulkiausios frakcijos priedu. Sumaišykite uogienę su cukrumi ir sumažinę ugnį iki minimumo leiskite uogienei užvirti. Nepamirškite uogienę dažnai maišyti mediniu šaukštu. Praėjus 5-7 minutėms nuo užvirimo, vitamininį skanėstą paskirstykite į jau paruoštus stiklainius, kuriuos prieš tai sterilizavote, ir užsukite. Apvertę stiklainius, uždenkite juos šiltu apklotu. Atvėsusius stiklainius laikykite vėsioje vietoje.
Serbentai ir vyšnios
Jums reikės:
serbentų
(juodųjų, raudonųjų arba baltųjų) – 500 g;
vyšnių – 500 g;
cukraus – 1 kg.
Gaminimas
: Vyšnias nulupkite nuo kauliukų, sumaišykite su serbentais ir cukrumi. Uogas susmulkinkite trintuvu. Paruoštą tyrę užvirinkite ant silpnos ugnies. Virti uogienę reikia apie 10-15 minučių. Tada išpilstykite uogienę į paruoštus sterilizuotus stiklainius ir užsukite sterilizuotais dangteliais. Siųskite stiklainius su uogiene po antklode dugnu į viršų.
Serbentai su mėtomis
Jums reikės:
serbentų
– 1,5 kg;
cukraus – 750 g;
šviežių mėtų – 7-8 didelių lapelių.
Gaminimas
: Nuluptus serbentus kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Taip pat kruopščiai nuplaukite mėtas. Sudėkite serbentus į puodą ir sumaišykite su cukrumi. Džiovintų mėtų lapelius smulkiai suplėšykite ir suberkite į serbentus. Palikite serbentus 6 valandoms, kad išsiskirtų sultys.
Tada uogas reikia išvirti ir virti ant silpnos ugnies 30 minučių. Nepamirškite, kad ugnis turi būti labai maža, kad uogienė nesudegtų, taip pat nepamirškite maišyti uogienės mediniu arba silikoniniu šaukštu. Tada uogienę išpilstykite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite tais pačiais dangteliais. Siųskite stiklainius su uogiene po antklode dugnu į viršų.
