Sekite mus Facebook'e!
Metas pasirūpinti atsargomis žiemai, juolab kad praėjusi žiema puikiai parodė, kaip konservavimas gelbsti, kai nėra šviesos ir nėra iš ko šeimai paruošti pietų ar vakarienės. Šiandien norime jums pasiūlyti tris paprastus ir kartu labai skanius
cukinijų konservavimo
receptus.
Tai, kad konservuojant cukinijos nepraranda savo naudingųjų savybių ir išsaugoma beveik visa jų vitaminų sudėtis.
Cukinija po grybais
Šiam gardžiam užkandžiui reikės:
1,5 kilogramo cukinijos
, 4 vidutinių skiltelių česnako
, 1 mažos aštrios raudonos paprikos,
ketvirtadalio ryšulėlio krapų
, tokios pat dalies ryšulėlio petražolių
, 120 miligramų 9 % acto
, 120 miligramų augalinio aliejaus,
3 valgomųjų šaukštų cukraus,
1 valgomojo šaukšto druskos
, 1 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų.
Iš nurodyto ingredientų skaičiaus išeigoje gausite 2 litrus cukinijų užkandžių „po grybais”
.
Cukinijų paruošimas
Cukinijas supjaustykite bet kokiu jums patogiu būdu (mes jas supjaustėme batonais). Sumaišykite jas su išspaustu česnaku, druska, pipirais, cukrumi ir aliejumi. Viską gerai išmaišykite, tada sudėkite smulkintas žoleles, smulkiai supjaustytą aštriąją papriką be sėklų ir supilkite actą. Sumaišius cukinijas, palikite jas marinuotis apie 3-3,5 val. Prieš tai marinuotas cukinijas užtepkite ant stiklainių, tik uždengę dangteliais, ir sterilizuokite 8-9 minutes. O tada viskas standartiškai – užsukame dangtelius, o užmetę stiklainius šiltai apvyniojame, kol atvės.
Štai dar vienas paprastas ir skanus cukinijų užkandis, užkariavęs žmonių širdis ir skrandžius
.
.
Marinuotos cukinijos
Šiam cukinijų receptui reikės:
maždaug 3 kilogramų cukinijų, 2 litrų vandens, 200 gramų cukraus, 3 valgomųjų šaukštų druskos (su šlifuokliu), 250 mililitrų 9 proc. acto, 4 krapų šakelių, 2 krienų lapelių, 12 česnako skiltelių, 1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų grūdelių, 8 gabalėlių raudonėlio pipirų ir 6 gabalėlių lauro lapų.
Paruošimas:
Nuplautą ir nuluptą cukiniją supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais (apskritimais). Atskirai išvirti dviejuose litruose vandens – druską, cukrų, pipirus ir lauro lapus. Paruoštas cukinijas suberkite į verdantį marinatą ir virkite dar penkias minutes nuo užvirimo momento. Į sterilius stiklainius sudėkite krapų šakeles, česnako skilteles ir cukinijas. Į likusį marinatą supilkite actą ir, kelias minutes pavirę, supilkite jį į stiklainius su cukinijomis. Tada – po rankšluosčiu, (užsukus stiklainius dangteliais ir juos apvertus).
Cukinijos „Super Crunch”
Jei mėgstate traškias cukinijas, kurios po konservavimo nepraranda traškumo, skubame jums pasiūlyti dar vieną receptą.
Cukinijos „Super Crunch” paruošimui reikės šių ingredientų:
Reikės
: 1,5 kg jaunų cukinijų,
1 krieno lapo
, 0, 5 ryšulėlio petražolių
, 1 krapų skėčio
, 10-12 juodųjų pipirų žirnelių
, 1 arbatinio šaukštelio garstyčių sėklų,
10 česnako skiltelių
, 2 valgomųjų šaukštų cukraus,
2 valgomųjų šaukštų 9 proc. acto
.
Paruošimas
Sterilizuoto stiklainio dugne išdėliokite pusę krienų lapo, apie 8-10 petražolių šakelių (priklausomai nuo to, kokį ryšulėlį turėjote), krapų, česnako, garstyčių sėklų ir juodųjų pipirų žirnelių.
Nuplautą ir nusausintą cukiniją supjaustykite 2 cm storio apskritimais ir sudėkite į stiklainį
.
Taip sudėjus maždaug pusę stiklainio, įdėkite nedidelį gabalėlį karčiosios raudonosios paprikos ir tada sudėkite likusias cukinijas. Ant viršaus užberkite likusias petražoles ir viską uždenkite puse krieno lapo. Tai būtina, kad verdantis
vanduo,
kurį supilsite į stiklainį, nepatektų tiesiai ant cukinijos.
Užvirinkite paprastą vandenį, supilkite į stiklainius ir uždenkite dangteliais
.
Verdantis vanduo stiklainyje su cukinija turėtų stovėti apie 10-15 minučių. Praėjus nurodytam laikui, vandenį reikia nupilti atgal į puodą ir įpilti druskos, acto ir cukraus. Marinatui užvirus – supilkite jį į stiklainį ir užsukite dangtelį, kurį prieš tai sterilizavote.
