Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Troškinys „Vasaros spalvos“ su malta mėsa ir cukinijomis

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sudedamosios dalys:

  • Cukinijos – 1 maža (supjaustyta juostelėmis)
  • Svogūnas – 1 didelė galvutė (supjaustyta kubeliais)
  • Morkos – 1 didelė (sutarkuokite ant rupios trintuvės)
  • Druska – pagal skonį
  • Sausas česnakas – pagal skonį
  • Prieskoniai khmeli-suneli – pagal skonį
  • Vištienos kiaušiniai – 3 vnt.
  • Kietasis sūris – 100 g (sutarkuokite ant rupios trintuvės)
  • Malta mėsa – 700 g (bet kuri jūsų pasirinkta, originale – kiauliena + jautiena)
  • Pomidorai – 2-3 vnt. (supjaustyti apskritimais)
  • Grietinė arba majonezas – pagal skonį (pomidorams patepti)
  • Pasirinktinai: šiek tiek aliejaus keptuvei sutepti

Paruošimas:

  1. Paruoškite daržoves: cukiniją supjaustykite juostelėmis, svogūną susmulkinkite kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka.
  2. Daržovių mišinį pasūdykite, pagal skonį įberkite sausų česnakų ir apynių-saulės. Išmaišykite.
  3. Įmuškite kiaušinius, sudėkite tarkuotą sūrį ir maltą mėsą. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Gautą masę perkelkite į kepimo indą, anksčiau pateptą augaliniu aliejumi.
  5. Ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius. Kiekvieną apskritimą lengvai sutepkite grietine arba majonezu ir įberkite šiek tiek druskos.
  6. Kepkite iki 200–220 °C įkaitintoje orkaitėje, kol skystis visiškai išgaruos.
    ⏱ Kepimo laikas: apie 1,5–2 valandas (priklausomai nuo jūsų orkaitės).
  7. Likus 10–15 minučių iki kepimo pabaigos, pabarstykite viršų smulkiai tarkuotu sūriu ir leiskite jam išsilydyti bei apskrusti.

Skanaus!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.