Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Sudedamosios dalys:
- Cukinijos – 1 maža (supjaustyta juostelėmis)
- Svogūnas – 1 didelė galvutė (supjaustyta kubeliais)
- Morkos – 1 didelė (sutarkuokite ant rupios trintuvės)
- Druska – pagal skonį
- Sausas česnakas – pagal skonį
- Prieskoniai khmeli-suneli – pagal skonį
- Vištienos kiaušiniai – 3 vnt.
- Kietasis sūris – 100 g (sutarkuokite ant rupios trintuvės)
- Malta mėsa – 700 g (bet kuri jūsų pasirinkta, originale – kiauliena + jautiena)
- Pomidorai – 2-3 vnt. (supjaustyti apskritimais)
- Grietinė arba majonezas – pagal skonį (pomidorams patepti)
- Pasirinktinai: šiek tiek aliejaus keptuvei sutepti
Paruošimas:
- Paruoškite daržoves: cukiniją supjaustykite juostelėmis, svogūną susmulkinkite kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka.
- Daržovių mišinį pasūdykite, pagal skonį įberkite sausų česnakų ir apynių-saulės. Išmaišykite.
- Įmuškite kiaušinius, sudėkite tarkuotą sūrį ir maltą mėsą. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Gautą masę perkelkite į kepimo indą, anksčiau pateptą augaliniu aliejumi.
- Ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius. Kiekvieną apskritimą lengvai sutepkite grietine arba majonezu ir įberkite šiek tiek druskos.
- Kepkite iki 200–220 °C įkaitintoje orkaitėje, kol skystis visiškai išgaruos.
⏱ Kepimo laikas: apie 1,5–2 valandas (priklausomai nuo jūsų orkaitės). - Likus 10–15 minučių iki kepimo pabaigos, pabarstykite viršų smulkiai tarkuotu sūriu ir leiskite jam išsilydyti bei apskrusti.
Skanaus!
Patiko? Pasidalink! Ačiū.