Sekite mus Facebook'e!
Gaivus, kvapnus, švelnus ir vėsus desertas su braškėmis – kas gali būti maloniau per vasaros karščius.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
–
braškių, 250 g;
– cukraus, 60 g;
– kiaušinių baltymų, 2 vnt.
Gaminimo procesas
Braškes nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Uogas sudėkite į formą ir 2 valandas užšaldykite šaldiklyje.
Baltymus plakite su cukrumi, kol cukrus ištirps
.
Patarimas: jei nesate tikri dėl baltymų šviežumo, sumaišykite juos su cukrumi ir masę pastatykite ant vandens vonelės. Nuolat maišykite plakikliu, kad baltymai nesusitrauktų, o kai pamatysite, kad kyla garai, nuimkite baltymus nuo viryklės. Atvėsinkite.
Šaldytas braškes susmulkinkite trintuvu
, braškių trupinius sumaišykite su baltymais ir cukrumi ir plakite mikseriu dideliu greičiu apie 5 min. Paskirstykite
į serviravimo indelius ir, jei norite, apibarstykite tarkuotu šokoladu ir patiekite. Desertas gana ilgai išlaiko savo formą.
