Sekite mus Facebook'e!
Gaivus, kvapnus, švelnus ir vėsus desertas su braškėmis – kas gali būti maloniau per vasaros karščius.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
–
braškių, 250 g;
– cukraus, 60 g;
– kiaušinių baltymų, 2 vnt.
Gaminimo procesas
Braškes nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Uogas sudėkite į formą ir 2 valandas užšaldykite šaldiklyje.
Baltymus plakite su cukrumi, kol cukrus ištirps
.
Patarimas: jei nesate tikri dėl baltymų šviežumo, sumaišykite juos su cukrumi ir masę pastatykite ant vandens vonelės. Nuolat maišykite plakikliu, kad baltymai nesusitrauktų, o kai pamatysite, kad kyla garai, nuimkite baltymus nuo viryklės. Atvėsinkite.
Šaldytas braškes susmulkinkite trintuvu
, braškių trupinius sumaišykite su baltymais ir cukrumi ir plakite mikseriu dideliu greičiu apie 5 min. Paskirstykite
į serviravimo indelius ir, jei norite, apibarstykite tarkuotu šokoladu ir patiekite. Desertas gana ilgai išlaiko savo formą.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
