Sekite mus Facebook'e!
Salotos su Pekino kopūstais – ryškus, sotus patiekalas, kuriame sėkmingai dera traškios ir švelnios tekstūros, daržovių šviežumas. Tokios salotos idealiai tinka tiek kasdieniams pietums ar vakarienei, tiek šventiniam stalui.
Salotų pagrindą sudaro Pekino kopūstai – lengva, sultinga daržovė, pasižyminti minkštais lapais ir smulkia struktūra. Dešra suteikia sultingumo ir sodrumo.
Švieži agurkai suteikia traškios tekstūros ir sultingumo, atskiedžia tirštesnius ir riebesnius komponentus. Virti kiaušiniai suteikia salotoms minkštumo, kreminės tekstūros ir padidina jų maistingumą.
Pagrindinį skonio „prieskonį” suteikia korėjietiškos morkos. Dėl prieskonių ir nedidelio aštrumo jos suteikia salotoms ryškumo, pikantiškumo ir malonų saldžiarūgštį atspalvį.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: Pekino kopūstai – 200 g;
- dešra – 150 g;
- švieži agurkai – 3 vnt;
- virti kiaušiniai – 3 vnt;
- korėjietiškos morkos – 100 g;
- krapų – ½ ryšulėlio;
- žaliųjų žirnelių – 380 g;
- česnakas – 2 skiltelės;
- majonezas arba grietinė – 3 šaukštai;
- druskos – žiupsnelis.
Salotų su Pekino kopūstais paruošimas:
Supjaustykite smulkiai pekino kopūstus, supjaustykite mažais kubeliais virtus kiaušinius, sumaišykite ingredientus. Nulupkite agurkus nuo žievės ir kartu su dešra supjaustykite plonais šiaudeliais, įmaišykite į salotas
. Į salotas sudėkite korėjietiškas morkas ir žaliuosius žirnelius
.
Česnako skilteles sutarkuokite smulkia tarka į salotas, krapus susmulkinkite
. Salotas užpilkite majonezu arba grietine, pasūdykite ir gerai išmaišykite
.
Salotoms nereikia sudėtingų ingredientų, jos paruošiamos greitai, tačiau atrodo ryškiai ir yra įvairiapusiško skonio.
