Sekite mus Facebook'e!
Į ryžių popierių suvynioti varškės ir žolelių paplotėliai – tai šviežias ir neįprastas būdas patiekti pažįstamus skonius, papildytus Azijos įtaka.
Patiekalo esmę sudaro švelnios varškės įdaras, sumaišytas su kvapniomis šviežiomis žolelėmis. Šis įdaras kruopščiai suvyniojamas į plonus ryžių popieriaus lakštus.
Ryžių popierius, pagrindinė šio patiekalo sudedamoji dalis, kilęs iš Vietnamo ir kitų Pietryčių Azijos šalių.
Dėl neutralaus skonio ir švelnios tekstūros jis puikiai tinka įvairiems įdarams dengti
. Idėja sujungti ryžių popierių su tradiciniais slaviškais ingredientais, tokiais kaip varškė ir krapai, kilo iš kulinarinės improvizacijos
.
Šiandien šį patiekalą galima apibūdinti kaip ryškų fusion virtuvės pavyzdį, kai susitinka ir darniai susijungia skirtingų tautų kulinarinės tradicijos.
Ingredients:
- Sudedamosios dalys: varškė – 400 g;
- Sūris – 150 g;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Žaliasis svogūnas – 50 g;
- krapai – ryšulėlis;
- Druska – žiupsnelis;
- Ryžių popierius – 12 vnt;
- Pienas – 30 ml.
Pyragėlių su varške ryžių popieriuje paruošimas:
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su varške. Šinkuem krapus ir žaliuosius svogūnus, supilkite į varškę ir sūrį, įmuškite vieną kiaušinį.
Įdarą pasūdykite, gerai išmaišykite
.
Plokščiame dubenyje suplakite kiaušinį ir pieną
. Ryžių popieriaus lakštus minutę pamirkykite mišinyje ir tada sudėkite ant darbo paviršiaus. Kai lakštas suminkštės, ant jo dėkite įdarą ir suvyniokite į voką.

Ryžių popieriaus paplotėlius dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Pyragėlius kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Prieš kepdami pyragėlius galite pabarstyti sezamo sėklomis. Tai paprastas būdas padaryti pyragėlius dietinius ir sveikesnius.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


