Sekite mus Facebook'e!
Kopūstai būna traškūs, sultingi ir labai skanūs.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
kopūstų
, 24 kg;
– morkų, 4 kg;
– cukraus, 12 valgomųjų šaukštų;
– druskos, 24 valgomieji šaukštai.
Morkas sutarkuoti stambia tarka.
Marinatui 12 kg kopūstų paruošti reikia 6 litrų vandens, 12 valgomųjų šaukštų druskos ir 6 valgomųjų šaukštų cukraus. Vandenį imti švarų ir šaltą
. Kopūstus ir morkas labai gerai išmaišyti, geriau viską daryti rankomis. Masę sutrinkite smulkintuvu.
Kad kopūstai gerai rūgtų, padalykite juos į 2 dalis ir paskleiskite ant 2 indų. Ant viršaus uždėkite gniužulą ir palikite kopūstus 3 – 4 dienoms.
Kai ant sūrymo atsiranda burbuliukų – tai rodo aktyvų rūgimo procesą.
Skleiskite kopūstus skirtinguose induose, nesuspausdami, kad iš jų išeitų kartumas. Pakanka paimti kelis puodus, gilius dubenis ar plastikinius indus ir paskleisti kopūstus.
Sandariai išskleiskite į stiklainius ir laikykite sandėliuke, rūsyje arba balkone
. Labai skanu ne tik gaminti salotas, pagardinant jas svogūnais ir saulėgrąžų aliejumi bei krapais, bet ir troškinti tokius raugintus kopūstus.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
