Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Traškūs rauginti kopūstai, kurie puikiai laikosi. Mama man papasakojo visas raugintos tešlos paslaptis

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kopūstai būna traškūs, sultingi ir labai skanūs.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

kopūstų

, 24 kg;

– morkų, 4 kg;

– cukraus, 12 valgomųjų šaukštų;

– druskos, 24 valgomieji šaukštai.

Morkas sutarkuoti stambia tarka.

Хрустящая квашеная капуста, которая отлично хранится. Мама рассказала все секреты закваски

Marinatui 12 kg kopūstų paruošti reikia 6 litrų vandens, 12 valgomųjų šaukštų druskos ir 6 valgomųjų šaukštų cukraus. Vandenį imti švarų ir šaltą

. Kopūstus ir morkas labai gerai išmaišyti, geriau viską daryti rankomis. Masę sutrinkite smulkintuvu.

Хрустящая квашеная капуста, которая отлично хранится. Мама рассказала все секреты закваски

Kad kopūstai gerai rūgtų, padalykite juos į 2 dalis ir paskleiskite ant 2 indų. Ant viršaus uždėkite gniužulą ir palikite kopūstus 3 – 4 dienoms.

Kai ant sūrymo atsiranda burbuliukų – tai rodo aktyvų rūgimo procesą.

Skleiskite kopūstus skirtinguose induose, nesuspausdami, kad iš jų išeitų kartumas. Pakanka paimti kelis puodus, gilius dubenis ar plastikinius indus ir paskleisti kopūstus.

Хрустящая квашеная капуста, которая отлично хранится. Мама рассказала все секреты закваски

Sandariai išskleiskite į stiklainius ir laikykite sandėliuke, rūsyje arba balkone

. Labai skanu ne tik gaminti salotas, pagardinant jas svogūnais ir saulėgrąžų aliejumi bei krapais, bet ir troškinti tokius raugintus kopūstus.

Rekomenduojame:  Dabar nekepu pyragų, o per 15 minučių pagaminu skanėstų. Mano vyrui labai patinka

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *