Sekite mus Facebook'e!
Kopūstai būna traškūs, sultingi ir labai skanūs.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
kopūstų
, 24 kg;
– morkų, 4 kg;
– cukraus, 12 valgomųjų šaukštų;
– druskos, 24 valgomieji šaukštai.
Morkas sutarkuoti stambia tarka.
Marinatui 12 kg kopūstų paruošti reikia 6 litrų vandens, 12 valgomųjų šaukštų druskos ir 6 valgomųjų šaukštų cukraus. Vandenį imti švarų ir šaltą
. Kopūstus ir morkas labai gerai išmaišyti, geriau viską daryti rankomis. Masę sutrinkite smulkintuvu.
Kad kopūstai gerai rūgtų, padalykite juos į 2 dalis ir paskleiskite ant 2 indų. Ant viršaus uždėkite gniužulą ir palikite kopūstus 3 – 4 dienoms.
Kai ant sūrymo atsiranda burbuliukų – tai rodo aktyvų rūgimo procesą.
Skleiskite kopūstus skirtinguose induose, nesuspausdami, kad iš jų išeitų kartumas. Pakanka paimti kelis puodus, gilius dubenis ar plastikinius indus ir paskleisti kopūstus.
Sandariai išskleiskite į stiklainius ir laikykite sandėliuke, rūsyje arba balkone
. Labai skanu ne tik gaminti salotas, pagardinant jas svogūnais ir saulėgrąžų aliejumi bei krapais, bet ir troškinti tokius raugintus kopūstus.
