Sekite mus Facebook'e!
Papiruso pyragas – tai nuostabus saldumynas, kuris savo sluoksniais ir sodriu skoniu užkariauja gurmanų širdis. Jo pavadinimo kilmė siejama su senoviniais rankraščiais ir ritiniais dėl panašios torto sluoksnių tekstūros.
Šio torto pagrindą sudaro ploni pyragaičiai, atskirai iškepti ir pamirkyti įvairiuose kremuose ir įdaruose, kurių derinys sukuria nepakartojamą skonių harmoniją.
Paprastai torto „Papyrus” recepte naudojami švelnios grietinėlės, grietinės arba kreminiai kremai
.
Jie papildomi uogų ar vaisių priedais, riešutais, kartais net šokoladu. Kiekvienas sluoksnis turi savo skonį, todėl kiekvienas gabalėlis įgauna unikalų skonį ir tekstūrą.
Pyragaičių ingredientai:
- 82 % sviesto – 200 g;
- grietinė – 60 g;
- kiaušinių tryniai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- miltai – 280 g;
- konjako – 10 g.
Kremo ingredientai:
- Kremas: sutirštintas pienas – 250 g;
- kiaušinių tryniai – 2 vnt;
- 82 % sviesto – 200 g;
- brendžio – 20 g;
- vanilinio cukraus – 10 g.
Pyrago „Papyrus” paruošimas:
Įmaišykite miltus su vaniliniu cukrumi ir druska, supilkite ištirpintą sviestą, konjaką, plaktus kiaušinius. Į mišinį įpilkite grietinės ir užminkykite elastingą ir minkštą tešlą
. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir 2 val. nusiųskite į šaldytuvą. Per tą laiką vandens vonelėje pašildykite kondensuotą pieną ir kiaušinių trynius
. Šaltą tešlą padalykite į mažus gabalėlius ant pergamento. Gabalėlius iškočiojame į ploną sluoksnį, kurį perkeliame į kepimo skardą.
Sluoksnius kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 10-12 minučių. Sviestą išsukame iki baltumo, supilame sutirštintą pieną su tryniais ir brendžiu, supilame vanilinį cukrų.
Visus ingredientus mikseriu išplakame
iki
sodraus kremo
.
Kiekvieną pyragą padalykite į dvi dalis, aptepkite jas kremu ir sumontuokite
tortą. 2-3 valandoms, geriausia per naktį, palikite tortą šaldytuve.
Išmirkęs tortas taps minkštas, sultingas. Jį galite papuošti sausainiais, cukraus pudra.
