Sekite mus Facebook'e!
Kiekvieną dieną kiekviena namų šeimininkė svarsto, kokį naują patiekalą pagaminti. Ji nori pradžiuginti savo šeimą kažkuo ypatingu ir skaniu, bet tuo pačiu metu nenori visos dienos praleisti prie viryklės.
Daug laiko praleidžiame ieškodami tinkamų receptų. Atsižvelgiame į visų šeimos narių poreikius ir stengiamės patobulinti jų mėgstamus patiekalus. Juk vieni žmonės renkasi mėsos troškinius, o kiti – daržovių salotas.
Šiandien norėčiau pasidalinti su jumis kulinariniu atradimu. Tai naujas grybų skyriaus receptas, kuris tikrai jus pradžiugins savo originalumu ir paprastu atlikimu.

Mano šeima mėgsta grybus, ypač pievagrybius, todėl visada ieškau naujų būdų juos paruošti. Šis patiekalas tapo hitu! Tad dalinuosi šiuo gardžiu traškių pievagrybių receptu.
Jie neįtikėtinai minkšti ir sultingi viduje, o plutelė tiesiog nuostabi. Apsilaižysite pirštus!
Sudedamosios dalys:
- pievagrybiai – 300 g;
- miltai – 2 – 3 šaukštai l.;
- džiūvėsėliai – 3 šaukštai;
- česnakas – 2 gvazdikėliai;
- sojų padažas – 1 valgomasis šaukštas (nebūtina);
- druska, pipirai, prieskoniai; saulėgrąžų aliejus kepimui.
Paruošimas:
- Geriausia rinktis mažus grybus. Kruopščiai juos nuplaukite ir nusausinkite ant rankšluosčio.
- Tešlai paruošti sumaišykite miltus, sojų padažą, presu susmulkintą česnaką ir vandenį, kol masė taps skystos grietinės konsistencijos. Gerai pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais.
- Palikite tešlą 15–20 minučių.
- Įkaitinkite keptuvę su dideliu kiekiu aliejaus, pirmiausia pamirkykite grybus tešloje, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Patiekimo parinktys:




Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

