Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Traškus pievagrybiai. Pirštus apsilaižyti galima!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kiekvieną dieną kiekviena namų šeimininkė svarsto, kokį naują patiekalą pagaminti. Ji nori pradžiuginti savo šeimą kažkuo ypatingu ir skaniu, bet tuo pačiu metu nenori visos dienos praleisti prie viryklės.

Daug laiko praleidžiame ieškodami tinkamų receptų. Atsižvelgiame į visų šeimos narių poreikius ir stengiamės patobulinti jų mėgstamus patiekalus. Juk vieni žmonės renkasi mėsos troškinius, o kiti – daržovių salotas.

Šiandien norėčiau pasidalinti su jumis kulinariniu atradimu. Tai naujas grybų skyriaus receptas, kuris tikrai jus pradžiugins savo originalumu ir paprastu atlikimu.

Mano šeima mėgsta grybus, ypač pievagrybius, todėl visada ieškau naujų būdų juos paruošti. Šis patiekalas tapo hitu! Tad dalinuosi šiuo gardžiu traškių pievagrybių receptu.

Jie neįtikėtinai minkšti ir sultingi viduje, o plutelė tiesiog nuostabi. Apsilaižysite pirštus!

Sudedamosios dalys:

  • pievagrybiai – 300 g;
  • miltai – 2 – 3 šaukštai l.;
  • džiūvėsėliai – 3 šaukštai;
  • česnakas – 2 gvazdikėliai;
  • sojų padažas – 1 valgomasis šaukštas (nebūtina);
  • druska, pipirai, prieskoniai; saulėgrąžų aliejus kepimui.

Paruošimas:

  1. Geriausia rinktis mažus grybus. Kruopščiai juos nuplaukite ir nusausinkite ant rankšluosčio.
  2. Tešlai paruošti sumaišykite miltus, sojų padažą, presu susmulkintą česnaką ir vandenį, kol masė taps skystos grietinės konsistencijos. Gerai pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais.
  3. Palikite tešlą 15–20 minučių.
  4. Įkaitinkite keptuvę su dideliu kiekiu aliejaus, pirmiausia pamirkykite grybus tešloje, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Rekomenduojame:  Receptas iš mamos gaminimo sąsiuvinio. Skanūs pyragėliai su sveiku įdaru

Patiekimo parinktys:

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.