Vištiena plakta – populiarus patiekalas, kurį galima ruošti iš skirtingų vištienos dalių: filė, sparnelių ar kojelių. Jame dera sultinga ir švelni vištienos mėsa su traškia tešla, sukuriant įdomų tekstūros kontrastą.
Šis paprastas ir skanus patiekalas tinka tiek kasdieniniam meniu, tiek šventiniam stalui. Šiame straipsnyje apžvelgsime vištienos kepimo procesą, taip pat pateiksime keletą patarimų, kaip pagerinti šio patiekalo skonį ir pateikimą.
Vištiena tešloje gali būti patiekiama kaip atskiras patiekalas arba kaip priedas prie pietų ar vakarienės. Šis patiekalas turi daugybę variantų, kad atitiktų skirtingus skonio pageidavimus.
Ingredientai:
vištienos filė – 3 vnt .;
svogūnas – 1 vnt .;
kiaušinis – vnt.;
grietinė – 100 g;
sojos padažas – 30 ml;
džiovintas česnakas – žiupsnelis;
miltai – 4 šaukštai.
Vištienos kepimas tešloje:
Vištienos filė išilgai supjaustome plonus kepsnelius, plaktuku pamušame po plėvele ir pasūdome. Tešlai svogūną sutarkuokite stambia tarka, įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę ir sojų padažą.
Į mišinį suberkite miltus ir džiovintą česnaką ir išmaišykite. Kiekvieną kepsnį aptepkite mišiniu ir dėkite vieną ant kito.
Po 1-1,5 valandos vištieną apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.


Dėl to mes turime skanią sultingą vištieną tešloje. Patiekalą galite patiekti su įvairiais garnyrais, pavyzdžiui, bulvių koše.