Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Traškūs ir kvapnūs: kaip skaniai marinuoti česnaką žiemai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kurį česnaką marinuoti – jauną ar seną?

Marinuoti tinka bet koks česnakas – viskas priklauso nuo jūsų skonio ir kantrybės virtuvėje.

Ingredientai (0,5 litro stiklainiui):

  • česnakai – 4-5 didelės galvutės,
  • vanduo – 200 ml,
  • actas 9% – 100 ml,
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas. l.,
  • druska – 1 arb. šaukštelis,
  • lauro lapas – 2 vnt.,
  • pipirų grūdeliai – 5–6 vnt.

Paruošimas:

Nulupkite gvazdikėlius. Jei norite švelnesnio skonio, išimkite šerdis. Gvazdikėlius galite užpilti verdančiu vandeniu, kad pašalintumėte kartumo perteklių.

Marinatui užvirinkite vandenį su druska, cukrumi ir prieskoniais ir virkite porą minučių. Tada supilkite actą ir nedelsdami išjunkite ugnį.

Česnaką sudėkite į sterilizuotą stiklainį, užpilkite karštu marinatu, susukite ir apvyniokite. Paragauti galėsite po 3–4 dienų, o tobulas skonis bus pasiektas po poros savaičių.

Česnakas labai naudingas, jei mėgstate aštriau, galite įdėti čili pipirų arba krienų. Skoniui tiks garstyčios arba krapai. Kad česnakas įgautų gražų rausvą atspalvį, naudokite šiek tiek burokėlių.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.