Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Traškūs agurkai žiemai: skanus ir paprastas receptas. Greitai ir be sterilizacijos

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Rauginti agurkai yra viso pasaulio kultūros ir istorijos dalis. Tradiciškai švieži agurkai dedami į marinatą, kurį sudaro actas, druska ir cukrus.

Šis būdas ne tik ilgam išsaugo daržoves, bet ir suteikia joms ypatingą rūgščiai sūrų skonį.

Marinavimo istorija siekia antikos laikus. Archeologiniai duomenys rodo, kad žmonės pradėjo marinuoti ir rauginti agurkus dar senovės Mesopotamijoje, daugiau nei prieš 4000 metų.

Europoje marinavimo technologija paplito viduramžiais ir tapo svarbia kulinarinių tradicijų dalimi. Marinuoti

agurkai dažnai dedami į įvairias salotas, kur patiekalui suteikia pikantiškumo ir traškios tekstūros. Jie nepakeičiami sumuštiniuose ir mėsainiuose, kur puikiai dera su kitais ingredientais, sukurdami harmoningą skonį.

1 litro stiklainio agurkų sudedamosios dalys:

  • Garstyčios grūduose – 2 šaukšteliai;
  • druskos – 23 g;
  • cukraus – 60 g;
  • 9 proc. acto – 8 šaukšteliai;
  • krapų stiebai – 2 valgomieji šaukštai;
  • svogūnas – 1 vnt;

Marinuotų agurkų paruošimas:

Supjaustykite svogūnus pusžiedžiais, sudėkite juos į stiklainį kartu su krapų stiebais. Į stiklainį sudėkite agurkus ir užpilkite verdančiu

Rekomenduojame:  Kaip rauginti kopūstus žiemai pagal močiutės receptą, kad jie būtų traškūs

vandeniu. Po 10 min. nukoškite vandenį nuo agurkų į puodą. Galite įpilti daugiau vandens, kad agurkai apsemtų visą stiklainį.

Į agurkus suberkite druską, cukrų ir garstyčių sėklas

.

Į stiklainius supilkite actą ir užpilkite verdančiu vandeniu.

Хрустящие огурцы на зиму: вкусный и простой рецепт. Быстро и без стерилизации

Sandariai užsukite stiklainius dangteliais ir apverskite juos aukštyn kojomis. Palikite stiklainius su agurkais, kol jie atvės, o tada laikykite šaltoje vietoje.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 3.8 / 5. Balsų skaičius: 9

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *