Sekite mus Facebook'e!
Generolo salotos su pomidorais ir agurkais – tai sotus, bet gaivus žiemos patiekalas, pagamintas iš marinuotų ingredientų. Šios universalios salotos gali būti patiekiamos ant šventinio stalo, pietums ar vakarienei.
Šių salotų esmė – jų paruošimas. Vasarą jos ruošiamos marinuojant stiklainyje. Žiemą ar rudenį tiesiog išimkite stiklainį ir patiekite marinuotas daržoves.
„Generolo“ salotos atsirado SSRS. Pirmieji užfiksuoti agurkų ir pomidorų marinavimo viename inde receptai buvo tada. Šis konservavimo būdas greičiausiai išpopuliarėjo dėl stiklinių indų trūkumo.
Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti „Generolo“ salotas.
Sudedamosios dalys:
- Pomidorai;
- Agurkai;
- Aštrus pipiras;
- Česnakas;
- Petražolės – krūva;
- Kvapieji pipirai;
- Pipirų grūdeliai;
- Druska – 1 valgomasis šaukštas 1 litrui vandens;
- Cukrus – 3 šaukštai 1 litrui vandens;
- Acto esencija 70% – 1 arbatinis šaukštelis 1 litrui vandens.
Generolo salotų paruošimas:
Pomidorų kotelius pradurkite dantų krapštuku ir nupjaukite agurkų galiukus. Kiekvieną agurką perpjaukite skersai pusiau.
Į stiklainius sudėkite aitriąsias paprikas, česnaką, petražoles, kvapiuosius pipirus ir pipirų grūdelius. Į stiklainius sluoksniais sudėkite agurkus ir pomidorus.
Užpildykite stiklainius verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite, kol agurkai pakeis spalvą. Nusausinkite vandenį iš stiklainių į puodą, įberkite druskos ir cukraus.
Virkite sūrymą 3 minutes, užvirinkite ir įpilkite acto. Supilkite verdantį sūrymą į stiklainius su agurkais ir pomidorais ir užsukite dangteliais.

Stiklainius apverskite aukštyn kojomis, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Rezultatas – skanios ir neįprastos marinuotų daržovių salotos – „Generolo“.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


