Sekite mus Facebook'e!
Agurkų marinavimas – tai konservavimo būdas, kai kaip konservantas naudojamas actas arba kita maisto rūgštis. Šis būdas leidžia agurkus išsaugoti ilgą laiką, suteikiant jiems ypatingą skonį ir aromatą.
Agurkų marinavimo istorija siekia antikos laikus
.
Manoma, kad šis metodas buvo žinomas senovės Graikijoje ir Romoje, kur konservavimui buvo naudojamas actas, gaunamas iš vyno ar kitų fermentacijos produktų.
Marinavimas paplito viduramžiais, kai pasirodė pirmieji marinatų receptai.
Paruoškime traškius marinuotus agurkus pagal sovietinį receptą
Ingredientai: 1:
- Agurkai – 2 kg;
- krapų šakelių;
- lauro lapas – 3 vnt;
- vyšnių lapai – 3 vnt;
- serbentų lapai – 6 vnt;
- česnakas – 6 skiltelės;
- kvapieji pipirai;
- grūdinės garstyčios – 1,5 šaukštelio;
- vandens – 1250 ml;
- actas 9 % – 250 ml;
- druskos – 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus – 130 g.
Marinuotų agurkų paruošimas:
Nuplaukite agurkus, pašalinkite jų kotelius. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po krapų agurką, lauro lapą, vyšnios lapą, serbentų
. Česnaką padalykite skiltelėmis ir į kiekvieną stiklainį įdėkite po skiltelę, įdėkite po kelis raudonėlio žirnelius ir juodųjų pipirų. Agurkus sandariai sudėkite į stiklainius, užpilkite verdančiu vandeniu,
uždenkite stiklainius dangteliais ir palaukite, kol vanduo atvės. Tada vandenį supilkite atgal į puodą, užvirinkite, sumaišykite su druska ir cukrumi.
Į vandenį supilkite actą, vėl užvirinkite. Tada supilkite marinatą į stiklainius su agurkais ir gerai užsukite dangteliais
. Apverskite stiklainius, uždenkite rankšluosčiu ir palikite marinuotis.
Po poros dienų gausite traškius agurkus. Geriau juos laikyti iki žiemos, tada agurkai bus dar skanesni.
